Friday, June 4, 2010

ΑΙΣΧΟΣ! ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑΝ ΑΤΙΜΙΑ! ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΗΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

















ΑΙΣΧΟΣ!

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑ ΑΤΙΜΙΑ!


ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΤΙΜΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΛΕΚΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑ


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν την επίσκεψη του Αιρεσιάρχη της Ρώμης στα ματωμένα χώματα της Κύπρου. Παρατηρήθηκαν ήδη τα πρώτα αποκαρδιωτικά δεδομένα που παραθέτουμε στη συνέχεια.


Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

___________________


Τον αιρεσιάρχη της Ρώμης υποδέχθησαν στο αεροδρόμιο Πάφου στην κλίμακα του αεροσκάφους ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την σύζυγό του. Αυτό επιβάλλει το πρωτόκολλο επειδή είναι αρχηγός κράτους προσκεκλημένος επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου όμως περίμεναν να υποδεχθούν τον Πάπα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Πρώτο ατόπημα.


Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

________________


Ακολούθως στον ναό της Αγίας Κυριακής ο Πάπας, σε ειδικό προσευχητάριο που στήθηκε μπροστά στο ιερό βήμα, γονάτισε και προσευχήθηκε λες και είναι Ορθόδοξος επίσκοπος ενώ ο Αρχιεπίσκοπος τον ανέμενε στο ναό για να πει την προσευχή του!!! Δεύτερο ατόπημα.


“ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ”

_________


Το τρίτο ατόπημα: Ο Αρχιεπίσκοπος προσφώνησε τον Πάπα στην ομιλία του "Αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Επομένως αυτή φορά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πίσω από την παγκοίνως γνωστή αμάθεια και θεολογική του ανεπάρκεια. Διάβαζε από χειρόγραφο την ομιλία και επομένως όχι μόνον ο ίδιος αλλά και ΟΛΟΙ οι επίσκοποι που παρέστησαν έχουν ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που διεπράχθη. Και ο Πάπας; Δεν άφησε καμία αμφιβολία για την ιδιότητα με την οποία επεσκέφθη την Κύπρο: Ηλθα, είπε, ως Διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου. Και όμως! Οι δικοί μας Ιεράρχες πήγαν να τον υποδεχθούν αλλά και τον προσκάλεσαν και τον προσφώνησαν ως επίσκοπο της Πρεσβυτέρας Ρώμης.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑ”

________________


Τέταρτο ατόπημα: Στην “οικουμενική Ιερουργία” δηλαδή την προχωρημένη συμπροσευχή συμμετείχαν πλην του Αρχιεπισκόπου και άλλοι ορθόδοξοι επίσκοποι. Ας σημειωθεί ότι τη συμπροσευχή βάφτισαν (άκουσον! άκουσον!) “οικουμενική ιερουργία” για να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί (τόσο χαμηλή άποψη έχουν για τη νοημοσύνη μας!).


ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ

______________


Πέμπτο ατόπημα. Ο εκφωνητής των ασχημιών που συντελούνται εναντίον της πίστης μας είναι ο γνωστός για πολλά άτοπα θεολόγος - δημοσιογράφος κ. Καπαρής που αναλύει την επίσκεψη καλά δασκαλεμένος τι να πει για να λειάνει και να ωραιοποιήσει τις οικουμενιστικές ασχημίες.


ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

_____________


Εκτο ατόπημα. Στη συνέχεια στον αρχαιολογικό χώρο στην “Οικουμενική Ιερουργία”, χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον κ. Χρίστο Αριστείδου έψαλλε τα απολυτίκια των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, και το απολυτίκιο της εορτής της Πεντηκοστής, η γενέθλια μέρα της Εκκλησίας του Χριστού. Αλλη μια απόδειξη ότι δέχθηκαν τον Πάπα ως αληθινό επίσκοπο της Εκκλησίας και όχι ως αιρεσιάρχη. Εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλε και η χορωδία των Καθολικών. Μιλούμε δηλαδή για προχωρημένης μορφής συμπροσευχή.



Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΥΡΓΙΑΣ”

____________


Εβδομο ατόπημα. Ας σημειωθεί ότι ο χώρος της Αγίας Κυριακής ήταν η έδρα της Επισκοπής Πάφου μέχρι την κατάληψη της Κύπρου από τους Φράγκους, οι οποίοι εκδίωξαν από τις επισκοπικές τους έδρες τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους επισκόπους της Εκκλησίας της Κύπρου, τις οποίες κατέλαβε η Λατινική Ιεραρχία!!!


ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

___________



Ογδοο ατόπημα. Πλήν του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου συμμετείχαν οι ακόλουθοι επίσκοποι: Οι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος, Κιτίου Χρυσόστομος, Ταμασού Ησαίας, Κύκκου Νικηφόρος και Κωνσταντίας Βασίλειος και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Αρσινόης Νεκτάριος, Χύτρων Λεόντιος αλλά και ο Νεαπόλεως Πορφύριος. Αίσχος και ντροπή σε όλους τους πιο πάνω.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

____________


Θα φανεί στη συνέχεια αν ο Νεαπόλεως Πορφύριος παρεβρέθηκε (πράγμα λίαν αμφίβολο) χωρίς τη συγκατάθεση του Γέροντά του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου. Αν δηλαδή έχουμε για επίσκοπο που έγραψε στα κατύμματα των υποδημάτων του το Γέροντά του ή αν παρέστη (το και πιο πιθανόν) με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Λεμεσού. Αν με άλλα λόγια είμαστε θεατές του διόλου πειστικού έργου: “Αλλοι Μάρκοι Εφέσου Ευγενικοί και άλλοι Βησσαρίωνες.” Δεν βιαζόμαστε πάντως να εξαγάγουμε συμπεράσματα για τη στάση του Λεμεσού. Θα του δώσουμε το ευργέτημα τη αμφιβολίας μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Για το Νεαπόλεως Πορφύριο, όμως, όπως και για όλους ανεξαίρετα όσους παρέστησαν στη συμπροσευχή εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αηδία μας. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι ο Νεαπόλεως Πορφύριος δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι δεν θεωρούσε πρέπον να φύγει από τη Αρχιεπισκοπή για να μη συναντηθεί με τον Πάπα. Καλά! Τότε στην Πάφο γιατί πήγε;


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ

______________


Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ξεκαθάρισε, μετά τη συνεδρία της Συνόδου, ότι ΟΛΟΙ ήταν προσκεκλημένοι αλλά θα πήγαιναν ΟΣΟΙ ήθελαν και ουδείς θα εξαναγκαζόταν να πάει παρά τη θέλησή του. Και ουδεμία διάψευση της δήλωσης έγινε από ΚΑΝΕΝΑ. Επομένως είναι αληθινή και ουδείς μπορεί να επικαλεστεί το έτσι και αλλιώς αναξιόπιστο και διάτρητο επιχείρημα του εξαναγκασμού για να δικαιολογήσει την παρουσία του.


"ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΡΩΜΗΣ"

____________________


Αλλωστε χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοσοτόμου που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι συνειδητά και ελεύθερα επέλεξαν ΟΛΟΙ όσοι παρέστησαν να υποδεχθούν τον Πάπα ως "επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης": "Δημοκρατία έχουμε", είπε ο Μακαριότατος, "δεν υποχρεώνω κανένα να παραστεί για να υποδεχθεί "τον επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης", αλλά όλοι είναι προσκεκλημένοι να παραστούν είτε στην υποδοχή του στην Πάφο είτε στην Αρχιεπισκοπή". Επομένως ΟΣΟΙ παρέστησαν παρέστησαν εθελούσια και με πλήρη συνείδηση ότι πήγαν να υποδεχθούν τον "επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης". Οχι τον αιρεσιάρχη Πάπα.



ΑΤΙΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

_____________


Σε όσους πήγαν να υποδεχθούν τον Πάπα και να συμπροσευχήθηκαν μαζί του λέμε χωρίς περιστροφές: Ατιμάσατε την πίστη μας και θα το θυμόμαστε. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και σε ΚΑΘΕ περίπτωση. Μην έχετε ούτε ένα στο εκατομμυριοστό αμφιβολία.


ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

____________________


Ας μη βιαστούμε πάντως να εξάγουμε συμπεράσματα, επειδή και όσοι επίσκοποι δεν προσήλθαν στην υποδοχή του Πάπα στην Πάφο και στη συμπροσευχή στην Αγια Κυριακή δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν εύσημα επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι θα παραστούν στην υποδοχή του Πάπα στην Αρχιεπισκοπή και ακόμη χειρότερα ποιοι θα συμφάγουν στην τράπεζαν της Ιεζάβελ όπου το γεύμα θα ευλογήσει (γράφε μιάνει) ο Πάπας ως ο “επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης”. Με άλλα λόγια όπου επίσης, όπως τώρα, με τη λεγόμενη “οικουμενική ιερουργία”, θα γίνει προχωρημένη συμπροσευχή αλλά και αναγνώριση του “πρωτείου”!!!


ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΑΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ

______________


Οι πιστοί παρακολουθούν ενεοί και ντροπιασμένοι τις ασχημίες κατά της πίστης μας. Εις μνημόσυνο αιώνιας καταισχύνης έστω η παρουσία όσων επιλήσμονες των αρχιερατικών τους όρκων αμαύρωσαν την προσωπική τους ιστορία, λέκιασαν την επισκοπική τους διακονία αλλά και ατίμασαν την εκκλησιαστική ιστορία της Κύπρου. Ντροπή τους!

2 comments:

  1. Σε ερώτηση του Πανίκου του παρουσιαστή του ΡΙΚ1 γιατί διαβάστηκε στην δημοτική κάποια παράγραφος του Ευαγγελίου ο κ.Καππαρής είπε ότι αυτό γίνετε και σε ορισμένους ναούς να διαβάζετε το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος!!!Ας μας πεί ποίος ναός στη Κύπρο διαβάζει στην δημοτική το Ευαγγέλιο να τον μάθουμε και εμείς...Και τώρα στις απογευματινές ειδήσης στην Κύπρο "βαφτήσαν"τους Ομολογοιτές "παραθρησκευτική οργάνωση",έ να μας πουν ποια οργάνωση είναι να πάμε και εμείς να γίνουμε μέλοι...

    ReplyDelete
  2. Μετα φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε Αδέλφια την Κυριακή στην Λευκωσία στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑ η ώρα 10.00 το πρωΪ μετά την Λειτουργία (υπάρχει άδεια απο την αστυνομία να γίνει ειρηνική διαμαρτυρία).Ελάτε άνδρες ,γυναίκες ,παιδιά,όσοιείμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι επιβάλετε να Ομολογήσουμε την Πίστη μας.Την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα συλλειτουργήσει ο πάπας με τους Ουνίτες.Διαμαρτυρώμαστε για την Παναίρεση του Παπισμού-Οικουμενισμού και κατά των Ουνιτών.Όσοι μπορούμε να πάμε εκεί στην Εκκλησία να ζητήσουμεν τον κ.Ιωάννη απο την Λάρνακα.Ευχαριστώ.

    ReplyDelete