Monday, June 14, 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
















ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πάπας Βενέδικτος τόνισε πως «ο Χριστιανισμός επέτρεψε στην Ευρώπη να κατανοήσει τι εστί ελευθερία, ευθύνη και ηθική. Η περιθωριοποίηση του Χριστιανισμού - περιλαμβανομένων και των συμβόλων που τον κοινοποιούν - θα συνέβαλλε στον ακρωτηριασμό της ηπείρου μας από τη βασική πηγή που τη ζωογονεί ακάματα και που συμβάλλει στην πραγματική της ταυτοποίηση». Η αναφορά του Πάπα έγινε με αφορμή την καταδίκη της Ιταλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παρουσία εσταυρωμένων σε σχολικές αίθουσες, η οποία θα επανεξετασθεί στις 30 Ιουνίου.



ΟΡΘΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΕΡΕΓΓΕΥΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

__________________


Ορθές οι επισημάνσεις του Πάπα Βενέδικτου για την αξία του ανθρώπινου προσώπου και την προσφορά του χριστιανισμού στον Ευρωπαικό πολιτισμό. Ορθή επίσης η επισήμανσή του για την ανάγκη να διατηρηθούν τα χριστιανικά σύμβολα στις αίθουσες. Δυστυχώς, όμως, η παρέμβαση του Ποντίφικα είναι πέρα για πέρα αφερέγγυα. Καταρχήν επειδή το Βατικανό είναι υπόλογο στη συνείδηση της ανθρωπότητας επειδή διέπραξε σωρεία εγκλημάτων (παραχάραξη της αλήθειας της πίστεως, σταυροφορίες, ιερά εξέταση, παποκαισαρισμός, δίωξη επιστημόνων επειδή απέρριπταν το σχολαστικό κοσμοείδωλο, ουνία, ιεροί πόλεμοι, συνεργασία με τους αποικιοκράτες για να καταχτηθούν οι χώρες του τρίτου κόσμου και να γίνουν αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης, κτλ.).


ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ

__________________


Επιπλέον! Τα τελευταία χρόνια το Βατικανό έχει πέσει στο έσχατο σημείο ανυποληψίας στη συνείδηση της ανθρωπότητας εξαιτίας της συγκάλυψης του τεράστιου σκανδάλου της παιδοφιλίας στο οποίο ενέχεται ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος καταρχήν ως Αρχιεπίσκοπος Μονάχου και αργότερα ως Καρδινάλιος υπεύθυνος για την “ορθότητα της πίστης”. Ως εκ τούτου σήμερα το κύρος του Βατικανού βρίσκεται στο ναδίρ. Οι δηλώσεις και οι ενέργειες του Πάπα δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους ηγέτες του κόσμου αλλά και από τις πλατιές μάζες εξαιτίας του άνευ προηγουμένου πλην όμως δίκαιου διασυρμού του Βατικανού.


ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

_____________


Το Βατικανό έχασε ολότελα το όποιο κύρος του γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις του στην Ευρωπαική Ενωση για κεφαλαιώδη θέματα είναι αναποτελεσματικές. Αυτό λ.χ. συνέβηκε όταν ο Πάπας προσπάθησε να συμπεριλάβει στο Ευρωπαικό σύνταγμα ρήτρα ότι η Ευρώπη έχει χριστιανικές ρίζες. Η παρέμβασή του απέβη άκαρπη παρόλον ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων αλλά και των κρατών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης αποτελείται από ανθρώπους που πρόσκεινται στο παπικό δόγμα.


ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

____________


Αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να προβληματίσουν το Μακαριότατο και τους άλλους συνοδικούς της Εκκλησίας της Κύπρου οι οποίοι προσδοκούσαν αφελώς ότι η Παπική επίσκεψη θα έλθει αρωγός στο εθνικό μας θέμα.


Ελπίζουμε ότι, μετά την άρνηση του Ποντίφικα να υποστηρίξει, έστω και φραστικά, τα δίκαια της Κύπρου, ο Μακαριότατος και οι Αγιοι Συνοδικοί να αντελήφθησαν το μέγεθος του ολισθήματος που διέπραξαν.



Οι δηλώσεις πάντως τόσον του Μακαριότατου όσον και του Αγίου Πάφου, με οι οποίες απετίμησαν τους καρπούς της παπικής επίσκεψης, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας.

Ας ευχηθούμε ότι ήταν δηλώσεις σκοπιμότητας και όχι δηλώσεις αυταπάτης που σηματοδοτούν συνέχεια των οικουμενιστικών πρωτοβουλιών.



No comments:

Post a Comment