Thursday, June 24, 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ


ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΛΑΜΠΡΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΑΡΩΓΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;



ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ” ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ


================



Η αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο μετά τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον εκκλησιαστικών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.


"Σε μια πρόσφατη υπόθεση, η εισαγγελία ενημερώθηκε για καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων από έναν αριθμό ανθρώπων της Εκκλησίας", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Ζαν-Μαρκ Μεγέρ.


Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην αρχιεπισκοπή του Μαλίν-Βρυξελλών, που βρίσκεται στο Μαλίν, βόρεια των Βρυξελλών, "προκειμένου να δουν αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες αυτές", προσέθεσε ο Μεγέρ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.


Η αρχιεπισκοπή του Μαλίν-Βρυξελλών είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο. Ο αρχιεπίσκοπός της είναι από την αρχή της φετινής χρονιάς ο Αντρέ-Ζοζέφ Λεονάρ, ο οποίος είναι επίσης αρχιεπίσκοπος Βελγίου και πρόεδρος της Συνόδου των Επισκόπων του Βελγίου.


Μετά την Ιρλανδία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ ή ακόμη και την Αυστρία, το σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας έπληξε και το Βέλγιο, όπου ο επίσκοπος της Μπριζ, στο δυτικό Βέλγιο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την ομολογία του ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δια καιρό, στη δεκαετία του 1980, ένα ανήλικο παιδί του περιβάλλοντός του.


Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, που ακολουθήθηκε από την κατάθεση πολλών εκατοντάδων αγωγών σε ανεξάρτητη επιτροπή που έχει επιφορτιστεί να αντιμετωπίσει τις κακοποιήσεις ανηλίκων στους κόλπους της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Λεονάρ δεσμεύτηκε να ακολουθήσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής.


Το Μάιο οι βέλγοι επίσκοποι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα των παιδεραστών ιερέων όχι μόνον "για την επίθεση" που δέχθηκαν, αλλά και για τη σιωπή των υπευθύνων της Εκκλησίας.



ΠΗΓΗ:


ΑΠΕ,


ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,


ΕΛΚΚΛΗΣΙΑΣΙΤΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”


1 comment:

  1. Πάπα ζούμε στην φυλακή να λύεις να σε δούμε!!!(πέρκι μετανοήσει για τα εγκλήματα κατά των παιδιών που διαπράξαν οι φραγκοπαπάδες του!Άντε μου μυρίζη Χάγη,κελάκι,ενεσίτσα και καλό Παράδεισο αφού είναι πρόεδρος κράτου ελπίζουμε να ζήσουμε να το δούμε και αυτό,όλα τα είδαμε ,τον Μιλόσεβιτς τον φάγανε,τον Σαντάμ τον ξεκοκαλήσανε ,τον Οτσαλάν τον σιγοτρώνε,άλους αρχηγούς τους τρελάνανε,άλλους τους δηλητηριάζουνε,άντε να δούμε τι επιφυλάσετε στον πάπα!

    ReplyDelete