Saturday, June 12, 2010

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ

KATA THN EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ΄ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

================

Μια συγκλονιστική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο.

Ο κόσμος αισθάνεται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του! Αφωνοι οι απανταχού της γης Ελληνες και Ορθόδοξοι, και μάλιστα οι εκ Κύπρου καταγόμενοι, παρακολουθούμε το ανεκδιήγητο δράμα του Αρχηγού του Βατικανού ο οποίος παρότι υπεβλήθη στην τεράστια θυσία να εκτελέσει το Αποστολικό του οδοιπορικό ταξίδι στην Κύπρο οι ανάγωγοι χωριάτες οι Κύπριοι δεν εξετίμησαν δεόντως το μέγεθος της θυσίας Του!!! Ω! της αναιδείας τους το μέγεθος! Παραβίασαν οι άξεστοι το πρωτόκολλο της Αγίας Έδρας! Ω! Συμφορά! Ω! Δυστυχία! Ω! Προσβολή! O tempora! O mores! Πρέπει εξάπαντος να εξευρεθεί τρόπος να αποκατασταθεί η μεγάλη προσβολή που πλήττει καίρια το κύρος της Πολιτείας και της Εκκλησίας και του ήθους του λαού μας!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ

___________

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να προσφέρει ο δήμαρχος Πάφου δώρο στον Αρχηγό του Βατικανού! Α! Τον ανάγωγο! Για ποιο πέρασε τον εαυτό του; Δεν αντελήφθη ότι καλωσόριζε τον επί γης αντιπρόσωπο του Θεού; Εδώ αγαπητέ, κ. Δήμαρχε, σας έκανε την υψίστη τιμή να σας επισκεφθεί ο Vicarius Christi! Και εσείς είχατε τη θρασύτητα να περιβληθείτε τον πορφυρούν χιτώνα της ματαιοδοξίας και να σταθείτε απέναντί του ως ίσος; Ανυψώσατε, ανεκδιήγητε δήμαρχε, τον εαυτό σας σε τέτοιο βαθμό αυθάδειας ώστε να του προσφέρετε δώρο; Τι νομίσατε δηλαδή; Οτι επειδή είστε δήμαρχος της Πάφου ότι έχετε και το ανάστημα να προσφέρετε δώρο στον Αρχηγό της Αγίας Εδρας; Μήπως είστε αρχηγός κράτους; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έτσι προσβάλατε σκαιώς τον Αγιο Πατέρα;

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ!

___________

Και καλά ο δήμαρχος! Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος! Και συ τέκνον Βρούτε; Σαν δεν ντρέπεσαι; Ακου να ασπασθείς δις τον Αγιότατο Πάπα της Ρώμης! Δεν μπορούσες να υποκλιθείς μπροστά του; Δεν έπρεπε γονυπετής τε και γονυκλινής να ζητήσεις την ευχή του “διάδοχου του Αποστόλου Πέτρου” φιλώντας το δακτυλίδι του “επισκόπου της πρεσβυτέρας Ρώμης”; Δεν βαριέστε Αγιότατε! Τι περιμένετε από τους Παφίτες;! Απολίτιστοι άνθρωποι. Αναμένατε να γνωρίζουν οι άξεστοι το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας!;


ΟΥΤΕ ΟΙ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ;

___________________________

Και αυτή η ασεβής εμφάνιση των θυγατέρων του “σύντροφου” Χριστόφια. Σαν δεν ντρέπονται τα παλιοκόριτσα! Ακούς εκεί να εμφανιστούν με φορέματα που αφήνουν εκτεθειμένους ώμους και πλάτες! Και όχι μόνον αυτό αλλά στάθηκαν δίπλα στον Αγιότατο για να φωτογραφηθούν! Χάθηκε ένα παπιγιονάκι για τον εγγονό του προέδρου και εμφανίστηκε στο προερδικό με εκείνη την casual φανελίστσα! Μα τι αγωγή τέλος πάντων δίνει στο παιδί της η κόρη του Προέδρου μας; Μα την αλήθεια! Τι ανάγωγα κορίτσια έχει τέλος πάντων το προεδρικό ζεύγος της Κύπρου! Μην το πάρετε κατάκαρδα, Αγιότατε! Οι “σύντροφοι” δεν πολυχαμπαρίζουν από πρωτόκολλα! Είναι “παιδιά του λαού”!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

______________

Το άλλο! Να μη γωρίζει ούτε ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου το πρωτόκολλο της Αγίας Έδρας! Ακούς εκεί να σκύψει να του φιλήσει το χέρι! Δεν γνωρίζει ο αμαθέστατος ότι οι μη Παπικοί δεν έχουν δικαίωμα να φιλούν τη χείρα του Πάπα; Απλά κάνουν χειραψία και υποκλίνονται μπροστά του. Το προνόμιο να φιλήσει κάποιος το δακτυλίδι - όχι το χέρι του Πάπα - και μάλιστα γονατιστός ανήκει μόνον στους Παπικούς! Μήπως φράγκεψε ο υπουργός των εξωτερικών μας και δεν το πήραμε χαμπάρι; Καλά ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών δεν ξέρουν από πρωτόκολλλα; Τι καθυστερημένοι άνθρωποι είμαστε εμείς οι Κυπραίοι!

Η ΚΥΡΙΑ ΕΡΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΤΑΤΟ

___________________

Η πιο μεγάλη προσβολή εναντίον του Αγιότατου προήλθε, αγαπητοί μου, από την κυρία Ερση Χριστόφια. Α! την παλιοχωριάτα! Τώρα αν πήγαινε να υποδεχθεί τον Πάπα, με ένα κόκκινο φόρεμα - για να δηλώσει και τα πολιτικά της φρονήματα-, δεν θα υπήρχε ασφαλώς πρόβλημα! Αλλά να παρουσιαστεί για να καλωσορίσει τον Αγιο Πατέρα με άσπρο φόρεμα! Πού εκ του αιώνος ηκούσθη ποτέ τέτοια ξεδιαντροπιά;! Είναι δυνατόν η πρώτη κυρία της Κύπρου να αγνοεί το πρωτόκολλο που επιτάσσει ότι ο Πάπας ΜΟΝΟ φορά το άσπρο ράσο για να δηλώνει την αγνότητα του ήθους του και την παρθενία του κλήρου του Βατικανού; Πώς μπόρεσε να προσβάλει τον Αγιότατο με τόσο ανάρμοστο και χυδαίο τρόπο; Δεν το περίμενα, κυρία Έρση μας, να διαπράξετε τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας! Ντροπή σας!

ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ!

______________

Μάλιστα αγαπητοί μου! Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντελήφθη το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε! Ξέρετε τι έκανε ο Δικωμίτης; Νόμισε ότι φιλοξενούσε τον Εζεκία στον καφενέ του χωριού του και για να του δείξει πόσο φιλικός και αυθόρμητος είναι - “παιδί του λαού” με τα όλα του - “τακκουρούσε”, κατά την Κυπριακή διάλεκτο, δηλαδή κτυπούσε φιλικά στην πλάτη τον Πάπα ο “πελλοχώρκατος”! Ακου ο δικός σου! Κοτζάμ μου Πρόεδρος και να συμπεριφέρεται αντίθετα με το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας! Για ποιον πέρασες τον Αγιο Πατέρα, εξοχότατε; Για βετεράνο του κόμματος;

ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

_______________

Αν πεις για τα σανδάλια και τα κοντά παντελόνια που το κοινό φορούσε για να υποδεχθεί τον Πάπα! Αυτό πια δεν τρώγεται με τίποτα! Ευτυχώς που οι σανδαλοφόροι, οι κοντοπαντελονοφόροι και οι μινοφορούσες ήταν Παπικοί! Γιατί αν ήταν Ορθόδοξοι οι πνευματικοί τους θα τους κανόνιζαν με σαρανταήμερη νηστεία ξηροφαγίας και με τριακόσιες μετάνοιες καθ’ εκάστην για να αποπλύνουν το έγκλημα των εγκλημάτων! Το άγος της Ιστορίας της Κύπρου! Δεν μπορούσαν άραγε να φορούν όλοι κόκκινο σκαρπίνι όπως αυτό που φορούσε ο Αγιότατος; Πήγαν με τα σανδάλια και τα κοντά παντελόνια να υποδεχθούν και να ευλογηθούν από τον Πάπα; Α! Τους χαμένους!

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

_____________

Ξέρετε τι φοβάμαι; Οτι ο Αγιότατος θα έχει προσβληθεί τόσο πολύ από την αήθη συμπεριφορά των Κυπρίων ώστε αποκλείεται να ξαναεπισκεφθεί την Κύπρο Αρχηγός του Βατικανού! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Να παραβιαστεί το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας και από την Πολιτεία και από την οικογένεια του Προέδρου και και από τον ίδιο τον Πρόεδρο και από τον υπουργό των εξωτερικών και από την Εκκλησία και από το Δήμαρχο Πάφου και από το κοινό και μάλιστα από τους Μαρωνίτες, τους Λατίνους και τους κάθε λογής Παπικούς. Και τώρα; Τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους (με συγχωρείτε χωρίς πρωτόκολλο εννοώ);

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!!!

_____________

Ιδού, λοιπόν, πώς εξηγείται το μυστήριο γιατί ο Πάπας δεν πρόσφερε καμιά βοήθεια προς την Κύπρο! Ούτε καν φραστική! Αυτό είναι το μυστικό! Παραβιάστηκε το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας! Και μετά οι Κύπριοι έχουν παράπονα για τη στάση του Πάπα! Να μάθουν τρόπους πρώτα οι ανάγωγοι και μετά να απευθύνουν πρόσκληση προς τον Πάπα! Ειλικρινά φοβάμαι ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να ξαναδεί Αγιότατο ποτέ πια στην ιστορία της. Τέτοια προσβολή! Να τον ασπασθεί ο Αρχιεπίσκοπος και να του προσφέρει δώρο ο Δήμαρχος! Να του φιλήσει το χέρι ο υπουργός εξωτερικών και να φορά η κυρία Ερση Χριστόφια άσπρο φόρεμα! Ανήκουστα πράγματα! Μα δεν ντρέπονται καθόλου;


Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΦΟΥ

___________

Απόλαυσα με την καρδιά μου την απόπειρα του Πανιερότατου Πάφου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μα δεν είναι μόνον οι Κύπριοι που παραβίασαν το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας, είπε ο Σεβασμιότατος. Και ο ίδιος ο Πάπας παραβίασε το πρωτόκολλο επειδή ησπάσθη σταυροειδώς και μετά τρούλλου τους Κύπριους Ιεράρχες. Τι να κάνει ο δόλιος; (Ο Αγιος Πάφου εννοώ!). Το φιλί του Ιούδα που τους έδωσε ο Αγιότατος προσπαθεί να το παρουσιάσει ως καταδεκτικότητα και θέρμη καρδίας. Εμπλεξε με τους άξεστους Κυπραίους, Σεβασμιότατε, ο Πάπας και είπεν προς εαυτόν: Μιας και αυτοί οι αγροίκοι οι Κυπραίοι δεν χαμπαρίζουν από πρωτόκολλο κάτσε να το παραβιάσω και εγώ για να φαίνεται καρπός αυθορμητισμού η συμπεριφορά τους! Οχι που θα μας άφηνε στο χάλι της ασχετωσύνης και των άξεστων τρόπων μας ο Γερμαναράς!

ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΘΕΡΜΑ

___________

Αγιότατε! Απολογούμαι εκ βάθους καρδίας για την ανάγωγη συμπεριφορά των συμπατριωτών μου!

Ετσι για να επανορθώσω την τρισμέγιστη αδικία που έγινε προς το σεπτό Σας πρόσωπο θα σας δώσω εκ βάθους καρδίας μια ειλικρινή ευχή!

Εύχομαι να πραγματοποιήσετε σύντομα ταξίδι σε τόπο που έχει τη δυνατότητα να σας υποδεχθεί αντάξια! Οχι! Οχι! Δεν εννοώ εν τόπω χλοερώ ένθα απέδρα πάσα λύπη, θλίψη ή στεναγμός. Αλλωστε τι δουλειά έχετε αιρεσιάρχης άνθρωπος στην ατελεύτητη ζωή;


Ελπίζω διακαώς να βρεθείτε σύντομα στη Χάγη και να φιλοξενηθείτε όπου σας αρμόζει! Στη σουίτα του Μιλόσεβιτς εννοώ! Και να διέλθετε το επίλοιπον του βίου σας εκεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Αγίας Εδρας! Χωρίς ασπασμούς, δώρα, σανδάλια, μίνι φούστες, χειροφιλήματα, λευκά φορέματα, εξώπλατες εμφανίσεις και κοντά παντελόνια. Με τη σεμνότητα και την ευπρέπεια που επιβάλλει το πρωτόκολλο του Βατικανού!


ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ!

__________________

Για δεκαετίες κάλυπτες εκατοντάδες παιδεραστές φραγκοπαπάδες για να μολύνουν ανενόχλητοι αθώα παιδάκια πολλές φορές με αναπηρίες!

Κατά τα άλλα η σεμνότητα και τα πρωτόκολλα σε μάραναν Αγιότατε!


No comments:

Post a Comment