Wednesday, June 23, 2010

"ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ;"




ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

________


Ιεροδιακόνου Παύλου Μπάλλεστερ - Κονβαλιέρ, Γιατί εγκατέλειψα τον Παπισμό;, Επανέκδοση Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Σόχος - Θεσσαλονίκη, σσ. 32.


Το παρόν τεύχος είναι επανέκδοση κειμένου που έγραψε το 1953 για την “Κιβωτό” ο τότε Ιεροδιάκονος (μετέπειτα επίσκοπος Νανζιανζού) Παύλος Μπάλλεστερ-Κονβαλιέρ.


Ακολούθως αναδημοσιεύθηκε το 2006 στο Περιοδικό “Θεοδρομία” και επανεκδόθηκε στην παρούσα μορφή ως αυτοτελές τεύχος από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σοχού Θεσσαλονίκης.


Διανέμεται δωρεάν. Το εξώφυλλο κοσμείται με πολύ ωραία βυζαντινή εικόνα των “Τριών Νέων Ιεραρχών” (Μεγάλου Φωτίου, Γρηγορίου Παλαμά και Μάρκου Εφέσου Ευγενικού). Τη φορητή εικόνα αγιογράφησαν οι καλοί πατέρες και εξαίρετοι αγιογράφοι της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού και το οπισθόφυλλο έχει την πολύχρωμη φωτογραφία εκκλησίας σε χιονισμένο τοπίο.


Ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως για την όντως ψυχωφελή προσφορά. Είναι από τα πιο ωραία, κατανυκτικά και πειστικά αντιπαπικά κείμενα που έχω διαβάσει ποτέ.


Αξίζει όσον δεν αξίζουν χιλιάδες σελίδες αντιρρητικής Γραμματείας. Απευθύνεται σε όλους. Και σε αυτούς που έχουν θεολογική παιδεία αλλά και στον κάθε αναγνώστη. Είναι η ειλικρινής και χωρίς φτιασίδια αφήγηση της γνήσιας προσωπικής αναζήτησης ενός πρώην φραγκισκανού μοναχού που ο Αγιος Θεός τον φώτισε να εγκαταλείψει τον Παπισμό και να ανακαλύψει την αλήθεια στην Ορθοδοξία.


Το συνιστώ με όλη μου την καρδιά!


1 comment:

  1. Αυτό το βιβλίο βρίσκετε και στα θρησκευτικά βιβλιοπωλία της Κύπρου.Τό έχει επανεκδόση με πρόλογο του επισκόπου Λήδρας και ηγουμένου της Ι.Μ.Μαχαιρά.Φοβερό βιβλίο!

    ReplyDelete