Sunday, June 20, 2010

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΟΥΣ"








“ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΙΟΥΣ” ΕΙΠΕ Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ



Του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ

===================


Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, σε μια σύντομη Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης το βράδυ της Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, ο οποίος εκοιμήθη το 1979 σε ηλικία 85 ετών, συναριθμήθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας, αφού αναγνωρίστηκε και επισήμως φέτος από την Εκκλησία της Σερβίας ως Άγιος.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, στο μήνυμα του προς το εκκλησίασμα που είχε κατακλείσει το μοναστήρι της Παναγίας, ανέφερε πως "Η Εκκλησία που είναι η ταμειούχος της Θείας Χάριτος, αναδεικνύει καθημερινά Αγίους. Αυτό το βλέπουμε, συνέχισε ο κ. Σεραφείμ, στη μορφή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, ο οποίος με τη ζωή του, την ομολογία της πίστεώς του, τους αγώνες του για την Ορθοδοξία και κυρίως την κατάσταση της Θεώσεως, που είναι ο σκοπός της ζωής του κάθε ανθρώπου, έδειξε ότι το Ευαγγέλιο, είναι εφαρμόσιμο σε κάθε εποχή και ότι ο Χριστός χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας των αιώνων".

"Σκοπός της Εκκλησίας είναι ένας και μοναδικός, να κάνει Αγίους", κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.


ΠΗΓΗ:


ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”


No comments:

Post a Comment