Wednesday, June 9, 2010

ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ!




ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


================


Παραθέτουμε πιο κάτω τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου αναφορικά με τους καρπούς της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄στην Κύπρο. Οπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, με την πρώτη ματιά, οι δηλώσεις του Μακαριότατου βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Βατικανού. Πρόκειται, στην κυριολεξία, για διάλογο κωφών. Ο εκπρόσωπος του Πάπα εξηγεί πώς ωφέλησε τον ποντίφηκα η επίσκεψή του στην Κύπρο, παραθέτοντας χειροπιαστά αποτελέσματα των κερδών που αποκόμισε. Και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκφράζει ευσεβοποθισμούς για το τι θα ήθελε ο Πάπας να κάνει για την Κύπρο.


Ιδού οι δηλώσεις και του Μακαριότατου και του εκπρόσωπου του Βατικανού για να διαπιστωθεί του λόγου το ακριβές:



ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ:

Ο ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠEΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

____________________


“Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε δήλωσή του στην τηλεόραση του Βατικανoύ, ανέφερε ότι ο Πάπας και η Εκκλησία της Κύπρου έστειλαν το μήνυμα πως αγωνίζονται για την ειρήνη στην ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Επίσης, ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Πάπα ο κ. Βενέδικτος υποσχέθηκε να απευθυνθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες για να συμβάλουν ενεργά για λύση του Κυπριακού”.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΟΠΟΘΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ:

“ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ”

____________________


“Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Τύπου της Αγίας Έδρας και εκπρόσωπος Τύπου του Πάπα, Φ. Λομπάρτι, ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο έγινε «μια σοβαρή και σε βάθος» συζήτηση. Η Εκκλησία της Κύπρου είναι πολύ σημαντική στο χώρο της Ορθοδοξίας και αναπτύσσει θετικό ρόλο στο θεολογικό διάλογο, επεσήμανε”.



“ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ” ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

________________


Το μόνο λογικό συμπέρασμα που εξάγεται από την αντιπαραβολή των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου και του εκπροσώπου του Βατικανού στην Κύπρο για την επίσκεψη του Πάπα είναι ότι αναπτύσσεται, με πολλές φανφάρες, ένας διάλογος κωφών. “Ανθρακες ο θησαυρός”, λοιπόν, για την Κύπρο η παπική επίσκεψη.


Ρωτούμε, λοιπόν, το Μακαριότατο και τους άλλους συνοδικούς που έκαναν τους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς: Εστω και τώρα αντιλαμβάνεστε το λάθος των υπολογισμών σας ή θα εμμείνετε στη λανθασμένη πορεία που αρχίσατε; Προσευχόμαστε για το πρώτο, αλλά δεν σας το κρύβουμε ότι φοβόμαστε για το δεύτερο.


No comments:

Post a Comment