Tuesday, August 1, 2017

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΘΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕNΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΘΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕNΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Σύμφωνα με πληροφορίες από Ρωσσικές πηγές, ο Οικουμενισμός στο Πατριαρχείο Μόσχας, σχεδιάζει να επιβάλλει ύπουλα αλλά μεθοδευμένα, ένα νέο καθεστώς στην Ορθοδοξία, που ξυπνά φρικτές μνήμες, εξορίες, διωγμούς και εγκλήματα κατά των Ορθοδόξων, του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Από το Φθινόπωρο του 2016, φέρεται να έχει εισηγηθεί ο ισχυρός άνδρας του τμήματος Εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων Αλφέεβ, ένα νέο σχέδιο Κατηχήσεως, για χρήση σε Ενορίες, Σχολεία, Θεολογικές Ακαδημίες κλπ, όπου αναφέρεται ρητά πως οι αντιδρώντες με την Οικουμενική Κίνηση και όσοι καταγγέλλουν τον Οικουμενισμό ως Παναίρεση, θα διώκονται κανονικά και θα καθαιρούνται!

Το Φθινόπωρο του 2017 το νέο αυτό σχέδιο Κατηχήσεως θα οριστικοποιηθεί και κάθε αλλαγή στα κείμενά του και στον κανονισμό που επιβάλλει, θα είναι αδύνατη.”

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ
________

Ελπίζουμε να συνειδητοποιούν πια όλοι πόσο αφερέγγυα είναι η Εκκλησία της Ρωσσίας σε θέματα Οικουμενισμού.

Είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό το παραμύθι ότι οι Φαναριώτες είναι οι μόνοι που κινούν τα νήματα του Οικουμενισμού και ότι οι Σλαύοι -και ειδικά οι Ρώσσοι- έχουν ορθόδοξο φρόνημα. 

Οι Μοσχοβίτες είναι τουλάχιστον (υπογραμμίζουμε το τουλάχιστον) τόσον επικίνδυνοι και αφερέγγυοι όσο και οι Φαναριώτες σε θέματα Οικουμενισμού.

Η οικουμενιστική Διακήρυξη που υπέγραψε στην Αβάνα ο Πατριάρχης Κύριλλος με τον Πάπα Φραγκίσκο είναι διαποτισμένη από την ίδια αιρετική εκκλησιολογία των “αδελφών Εκκλησιών” που διαπνέει το διαβόητο κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης.

Οι Ρώσσοι δέχονται, όχι μόνον το βάπτισμα των Παπικών, ως έγκυρο, αλλά και τις χειροτονίες τους.

Η επιστροφή Παπικού στην Ορθοδοξία στη Ρωσσία δεν γίνεται με βάπτισμα -ούτε καν με χρίσμα όπως κάνουν οι Φαναριώτες- αλλά απλά με λίβελλο, ενώ οι κοινές ποιμαντικές παραστάσεις της Εκκλησίας της Ρωσσίας όχι μόνον με αιρετικούς, αλλά και με αλλόθρησκους, δίνουν και παίρνουν.

ΟΥΝΙΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
_________

Όσο για τους Αντιοχειανούς καλύτερα να μη μιλάμε. Δεν επιδίδονται μόνον σε παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες. Έχουν βάλει σε εφαρμογή πλήρη διακοινωνία με τους Μονοφυσίτες, τους Ουνίτες και τους Παπικούς. Με συνοδική απόφαση εφαρμόζουν στην πράξη τις προδοτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ. Τελευταία, μάλιστα, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης περιβλημένος άπασαν την αρχιερατικήν αυτού στολήν προσκάλεσε μουφτή σε ορθόδοξο ναό να κάνει κήρυγμα.!!!

Η μαύρη αλήθεια, λοιπόν, έστω και αν ορισμένοι θέλουν συνειδητά να την παραγνωρίζουν, είναι ότι οι Αντιοχειανοί είναι ασύγκριτα χειρότεροι οικουμενιστές και από τους Φαναριώτες και από τους Μοσχοβίτες.

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
_______

Η μόνη ελπίδα των πιστών που αγωνίζονται να ακυρώσουν τις κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης έχει εναποτεθεί ΜΟΝΟΝ στα Πατριαρχεία της Βουλγαρίας και της Γεωργίας που δεν μετέχουν στο ΠΣΕ και που καταδίκασαν την Σύνοδο της Κρήτης επειδή είναι οικουμενιστική Σύνοδος. Βεβαίως παράλληλα με τις δύο αυτές παραδοσιακές Εκκλησίες υπάρχουν δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- επίσκοποι και δεκάδες χιλιάδες μοναχοί και μοναχές και δεκάδες εκατομμύρια λαικοί σε όλες τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που δεν έκλιναν γόνυ τω Βάαλ του Οικουενισμού.

Το ερώτημα που θα απαντηθεί έγκυρα μόνον από την εξέλιξη των γεγονότων είναι μέχρι ποιου σημείου θα φτάσουν οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας για να εναντιωθούν στον Οικουμενισμό και να ακυρώσουν την Σύνοδο της Κρήτης.

Σκοπεύουν τελικά να βγάλουν από τα Δίπτυχα τους Προκαθημένους που έλαβαν μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης -όπως ισχυρίζεται ο κ. Π. Νούνης στο άθρο του ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΙΕΡΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ  apologitikaa.blogspot.com/2017/07/blog-post_38.html- ή θα περιοριστούν στην συνοδική καταδίκη της Συνόδου και θα συνεχίσουν να έχουν πλήρη κοινωνία με τους Προκαθημένους που έλαβαν μέρος σε αυτήν;

Άγνωστο, επίσης, είναι τι θα κάνουν όσοι επίσκοποι, άλλοι κληρικοί, μοναχοί και λαικοί πολεμούν τον Οικουμενισμό και τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Θα περιοριστούν να ασκούν -όπως μέχρι τώρα- καταλυτική κριτική εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης ή θα προχωρήσουν σε διακοπή του μνημοσύνου των Πρωθιεραρχών που υπέγραψαν τα κακόδοξα κείμενα της Συνόδου της Κρήτης;

No comments:

Post a Comment