Sunday, March 1, 2015

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ



ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ 

(Από τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Τυρινής μέχρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

1.) ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Την Κυριακή της Τυρινής, στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, έγινε, σε πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή αρκετών δεκάδων πιστών, ο κατανυκτικός εσπερινός με τη συμμετοχή του Πανοσ. Καθηγουμένου Αρχιμ. Ιερόθεου Ζαχαρή και των άλλων κληρικών της Μονής.

Το ημίφως των κεριών και των λίγων πολυέλαιων που ήταν αναμμένοι δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να βιώσουμε καλύτερα το μήνυμα των ύμνων και των αναγνωσμάτων και να βάλουμε εμπρός για το στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τι ωραία που θα ήταν αν όλα, από εδώ και εμπρός, στην Ιερά Μονή Χρυσοβαλάντου τελούνται "ευσχημόνως και κατά τάξιν" όπως τις μέρες που ήταν μαζί μας ο Γέροντας Βασίλειος (Γοντικάκης)! 

Τι ωραία που είναι, αν η υποδειγματική τάξη που παρατηρήθηκε εκείνες τις μέρες, συνεχιστεί απαρέγκλιτα στο μέλλον! Τι ωραία, αν όλοι όσοι διακονούν στο Ιερό Βήμα και στον σολέα έχουν τα ράσα τους και τα παιδιά που υπηρετούν στο Ιερό Βήμα τα παπαδικά τους! Τι ωραία αν η θαυμάσια παρουσία όλων τις μέρες που είχαμε την ευλογία να έχουμε μαζί μας τον Γέροντα Βασίλειο (Γοντικάκη), γίνει η σταθερή πυξίδα της ζωής της Μονής και όχι απλά ένα φωτεινό διάλειμμα!

(Συνεχίζεται)

No comments:

Post a Comment