Saturday, March 21, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από 1052 ενορίτες της ενορίας του Προφήτου Ηλία Θεσσαλονίκης υπεβλήθη το ακόλουθο ερώτημα στον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο:

“Ερώτηση των 1052: 

«..Γνωρίζουμε ότι ο Παπισμός είναι αίρεση και ο Οικουμενισμός παναίρεση. Σας βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη, εκπεφρασμένη από Αγίους και Πατέρες της Εκκλησίας μας; Γιατί δεν καταδικάσατε ποτέ δημοσίως τον Οικουμενισμό;».

Απάντηση ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

 «... Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ... ουδέποτε ησχολήθη με το θέμα του Οικουμενισμού, ούτε του Αντιοικουμενισμού, ούτε έχει καταχωρίσει απόψεις θετικές για το ζήτημα του Οικουμενισμού.”

Είναι τόσο απίστευτη η δήλωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ώστε μπαίνει κανείς στον πειρασμό να τη θεωρήσει ως μη διατυπωθείσα υπό του Σεβ. κ. Άνθιμου.

Συγνώμη, δηλαδή, αλλά τόση θεολογική απαιδευσία και έλλειψη ποιμαντικής ευθύνης για τις αιρέσεις εκ μέρους του Σεβασμιότατου;

Ο Παπισμός είναι φοβερή αίρεση, ο δε Οικουμενισμός παναίρεση. Αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα αναλύει διεξοδικά με θαυμαστό τρόπο ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς τον οποίο ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε γίγαντα της θεολογίας.

Ο Σεβ. Θεσσαλονίκης, όμως, ομολογεί ανερυθρίαστα ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με την παναίρεση των ημερών μας, ούτε με την αίρεση που συνιστά την τρίτη πτώση του ανθρώπου μετά την πτώση του Αδάμ και του Ιούδα, ήτοι την πτώση του Παπισμού.

Όταν εχειροτονείτο επίσκοπος -μοιχεπιβάτης για την ακρίβεια- έδωσε φρικτούς όρκους ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα είναι φύλακας των δογμάτων της πίστεως και των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων.

Τώρα ομολογεί ότι για την παναίρεση του Οικουμενισμού και τη φοβερή αίρεση του Παπισμού ουδέποτε κατήχησε το ποίμνιό του, ουδέποτε έθεσε θέμα στην ιεραρχία, ουδέποτε έγραψε σχετικό δημοσίευμα ή έκανε κήρυγμα.!!!

Από μόνη της η δήλωση αυτή δεν πρέπει κανονικά να τον οδηγήσει σε καθαίρεση;

Αλλά πόσο αλήθεια είναι ότι απλά σιώπησε για την αίρεση του Οικουμενισμού, αφού έβαλε τον μονοφυσίτη “πατριάρχη” στο Ιερό Βήμα από την Ωραία Πύλη λες και είναι ορθόδοξος αρχιερέας και αφού προσκάλεσε μονοφυσίτες στη χειροτονία του π. Δαβίδ Τζουμάκα;

Όπως έλεγε ο μακαριστός Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κυρός Νικόδημος: Το γνωστό ρητό “χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται” ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος το μετέτρεψε σε “χείλη αρχιερέως ου! ου! ου! Ψεύδονται!”.

No comments:

Post a Comment