Tuesday, March 24, 2015

ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ;



ΝΑ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρείαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τάς τακτικάς αὐτῆς συνεδρίας, ἀπό τῆς Τρίτης, 17ης, μέχρι καί τῆς Παρασκευῆς, 20ῆς τ. μ. Μαρτίου 2015.

Κατά τάς συνεδρίας ταύτας ἐθεωρήθησαν ἅπαντα τά ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένα θέματα, ἐφ᾿ ὧν καί ἐλήφθησαν αἱ προσήκουσαι ἀποφάσεις. Μεταξύ ἄλλων ἐθεωρήθη καί ἀναφορά τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Καρελίας καί πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντος ἐπί προσφάτου ἀντικανονικῆς ἐνεργείας τοῦ Μητροπολίτου Ἑλσιγκίου Ἀμβροσίου, καί ἀπεφασίσθη ὅπως ζητηθῶσι παρά τοῦ τελευταίου πλείονες διευκρινήσεις περί αὐτῆς πρός λῆψιν ἐν συνεχείᾳ τῶν προσηκουσῶν ἀποφάσεων.”

Δόξα σοι ο Θεός που η αναφορά του Αρχιεπισκόπου Φινλανδίας Λέοντος σε βάρος του Μητροπολίτη Ελσινκίου Αμβρόσιου δεν μπήκε στο αρχείο αλλά θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Ελπίζουμε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει αποσιώπηση του θέματος στη συνέχεια. 

Τολμούμε να πιστέψουμε ότι ο Παναγιότατος αποφάσισε να βάλει το νυστέρι μέχρι το κόκκαλο επειδή η Εκκλησία της Φινλανδίας έχει τα μαύρα της τα χάλια τα αδιόρθωτα σε πλείστους τομείς. Είναι αναμφίβολα η πιο οικουμενιστική και νεωτεριστική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ας ελπίσουμε ότι ο Παναγιότατος θα καθαιρέσει όλους τους ασχημονούντες αρχιερείς και άλλους κληρικούς. Αν δεν υπάρχουν Αρχιμανδρίτες κατάλληλοι για να υπηρετούν το υψηλό της Αρχιερωσύνης υπούργημα στην τοπική Εκκλησία να στείλει τους κατάλληλους κληρικούς από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Αυτό που επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να γίνει, Παναγιότατε, είναι να κουκουλωθεί το θέμα και ο Σεβ. Ελσινκίου και οι υπόλοιποι που ασχημονούν στη Φινλανδία να την βγάλουν “αβρόχοις ποσίν”.

No comments:

Post a Comment