Saturday, March 21, 2015

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ



Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα καλέσει σε απολογία τον γνωστό οικουμενιστή και νεωτεριστή θεολόγο κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη για όσα αντιευαγγελικά συστηματικά διδάσκει.

Ο κ. Πιτσιλλίδης από τη μεριά του ισχυρίζεται ότι, ενώ διαθέτει στη φαρέτρα του πυρηνικά όπλα, δεν θα τα χρησιμοποιήσει αλλά θα αναμένει όπως τον Άγιο Νεκτάριο να του ζητήσει -έστω και μετά θάνατον- συγνώμη η Εκκλησία για την αδικία που του έκανε.

Άχ κ. Πιτσιλλίδη! Γιατί μας τα χαλάς; Δεν μπλοφάρεις; Όντως κατέχεις πυρηνικά όπλα; Παρόλα αυτά δεν θα τα χρησιμοποιήσεις; Αυτό το κρίμα δεν θα σου συγχωρεθεί ποτέ.

Αν κατέχεις αυτά τα όπλα και δεν τα χρησιμοποιήσεις είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττεις σε βάρος της Εκκλησίας.

Όταν πριν λίγες μέρες επαίνεσα την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου για ορισμένες ορθές αποφάσεις που πήρε μεταξύ των οποίων ήταν να σε καλέσει σε απολογία για όσα αντιευαγγελικά συστηματικά διδάσκεις, φίλος από την Κύπρο μου έστειλε μήνυμα το οποίο έλεγε: Ωραίο μεν το άρθρο σου πλην όμως μην τρέφεις φρούδες ελπίδες ότι θα τιμωρηθεί ο Πιτσιλλίδης επειδή γνωρίζει τα άπλυτα πολλών και θα τα βγάλει στη φόρα.

Και απάντησα: Τω Θεώ η δόξα επειδή, από ότι μου λες, ανοίγει το παράθυρο μιας θαυμάσιας ευκαιρίας να γίνουν και τα δύο: Και οι κακοδοξίες του κ. Πιτσιλλίδη να ελεχθούν, αλλά και τα άπλυτα να βγουν στη φόρα και να αναγκαστούν επιτέλους να τα πλύνουν.

Τώρα, κ. Πιτσιλλίδη, με το να παριστάνεις τον Άγιο Νεκτάριο μας χαλάς τη μανέστρα.

Παριστάνεις τον αδικηθέντα και παρομοιάζεις τον εαυτό σου με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Άγιο Νεκτάριο, ακόμη και με τον ίδιο τον Χριστό.

Μόνο που ξέχασες να αναφέρεις ότι κανένας από τους πιο πάνω δεν υποστήριζε τις εκτρώσεις όπως έκανες εσύ και ο πλανεμένος και θεομπαίκτης Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Κανένας δεν ήταν οικουμενιστής, όπως εσύ και ορισμένοι άλλοι στην Εκκλησία της Κύπρου.

Γι’ αυτό καλύτερα μην τοποθετείς στο κεφάλι σου το ακάνθινο στέφανο με τα αγκάθια προς τα έξω για να παριστάνεις τον μάρτυρα, επειδή ναι μεν πολλές φορές δίκαιοι καταδικάστηκαν από Συνέδριο ανόμων, πλην όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν ανήκεις στους δικαίους. Και οικουμενιστής είσαι και νεωτεριστής και υποστηρικτής των εκτρώσεων και λίαν απαράδεκτες θέσεις διατυπώνεις για το ανίερο κοράνι και για πολλά άλλα θέματα.

No comments:

Post a Comment