Wednesday, March 11, 2015

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ


ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Το ιστολόγιο pravoslavie.ru παρουσιάζει μια συνέντευξη του Αλεξέι Κόμωφ, αξιωματούχου της «Επιτροπής Οικογένειας» της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. 

Ο κ. Κόμωφ παραχώρησε συνέντευξη στο SIR Europe στην οποία μας αποκαλύπτει ότι στη Ρωσία έχει επιτευχθεί πρόοδος στην καταπολέμηση του εγκλήματος των εκτρώσεων. Η Ρωσία πληρώνει δέκα χιλιάδες δολλάρια σε κάθε οικογένεια μόλις γεννηθεί το δεύτερο παιδί και έχει επίσης προχωρήσει στην απαγόρευση των διαφημίσεων για τις εκτρώσεις, όπως και της «επιθετικής προπαγάνδας του τρόπου ζωής των ομοφυλοφίλων σε άτομα κάτω των 18 ετών».

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αλεξέι Κόμωφ η Σοβιετική Ένωση δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για την καταπολέμηση των εκτρώσεων, με αποτέλεσμα πριν από 25 χρόνια οι εκτρώσεις στην επικράτειά της να φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο! 

Το έγκλημα των εκτρώσεων άρχισε να καταπολεμείται συστηματικά από τότε που κατέρρευσε το σοβιετικό καθεστώς. Σήμερα οι στατιστικές λένε ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία οι εκτρώσεις έφτασαν τις εφτακόσιες χιλιάδες ετησίως. Φυσικά κανείς δε χαίρεται για τη φοβερή αυτή σφαγή των εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπινων υπάρξεων. Από την άλλη μπορεί να καταλάβει, με βάση τους αριθμούς, ότι οι άνθρωποι αυτοί αγωνίζονται κατά της λερναίας ύδρας των εκτρώσεων με αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα. 

«Πόθεν άρξομαι θρηνείν» για τα δικά μας χάλια με τις τετρακόσιες χιλιάδες εκτρώσεις ανά έτος; Τι να πω για την επιχορήγηση των εκτρώσεων από τον κρατικό κορβανά; Περιμένουμε εδώ κι ένα χρόνο να αποφασίσουν οι επίγονοι του μ. μοναχού Ιωσήφ  Βατοπαιδινού να καταδικάσουν τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα, που υποστήριζε ο πιο πάνω μοναχός, όπως αποδεινύεται μέσα από τα γεγονότα. Ως τώρα όμως «ουκ ην φωνή, ουκ ην ακρόασις».

No comments:

Post a Comment