Thursday, March 5, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΧΑΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΧΑΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολύς θόρυβος γίνεται τελευταία αναφορικά με επιστολή του Σεβ. Αχαίας Αθανάσιου προς την Ιερά Σύνοδο με την οποία απαντά με αγέρωχο ή και σκαιό -κατά ορισμένους- ύφος στην προισταμένη του αρχή.

Αν αυτό αληθεύει είναι οπωσδήποτε άπρεπο.

Η Σύνοδος αποστέλλει ήδη επιστροπή αρχιερέων για να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, αλλά και για να δώσει σαφές μήνυμα στον Σεβ. Αχαίας κ. Αθανάσιο ότι πρέπει να είναι προσεκτικός στις σχέσεις του με την Σύνοδο.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ασχολούμαστε με τον άνηθο και το κύμινο και παραθεωρούμε τα βαρύτερα του νόμου.

Ο Σεβ. Αχαίας -ως μη όφειλε- εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος στο διάλογο με τους Παπικούς, ενώ οι απαράδεκτες θέσεις του για τον Οικουμενισμό είναι παγκοίνως γνωστές. Όφειλε, λοιπόν, από καιρό η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον εκδιώξει κλωτσηδόν από τη θέση του εκπροσώπου στο διάλογο με τους Παπικούς και να τον αντικαταστήσει με παραδοσιακό ιεράρχη. 

Για το όντως σοβαρό αυτό θέμα ουδείς ενοχλήθηκε, αλλά για το ύφος του προς τους ανωτέρους του και προπαντός για την ανικανότητά του να απορροφήσει Ευρωπαικά κονδύλια επιδεικνύεται ιδιαίτερη σπουδή.!!!

Όταν ορισμένοι προσβάλλουν το Θεό με τις κακοδοξίες τους και με την αδίστακτη καταπάτηση των Ιερών Κανόνων σχεδόν ουδείς ενοχλείται. Όταν, όμως, θίγεται το προσωπικό τους κύρος και προπαντός όταν χάνουν λεφτά χαλούν τον κόσμο.

Ας προσέξουν πάντως όσοι έχουν αυτά τα αξιολογικά κριτήρια μήπως χάσουν την ψυχή τους με τα μυαλά που κουβαλούν.

No comments:

Post a Comment