Tuesday, September 2, 2014

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ”! ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΟΜΩΣ, ΜΟΥΓΓΑ!



ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΓΑΡΩΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ”! 
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΟΜΩΣ, ΜΟΥΓΓΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε, στη Romfea.gr, το ακόλουθο περισπούδαστο κειμενάκι του προσφιλούς μας “Νεωκόρου”:

“Χέρι χέρι

Ο Μητροπολίτης είχε εμφανιστεί από το πρωί στο κτίριο της Συνόδου.

Συνόδευε τον αγαπητό του Πρωτοσύγκελλο. Τον είχε από κοντά γιατί τον είχε πιάσει η αγωνία. Πιασμένοι σχεδόν χέρι χέρι.

Είχαν πάει να κάνουν τις συστάσεις με τον Αρχιεπίσκοπο.

Κρατούσε και ένα κουτί κορνεδάκια από τον "Κωνσταντινίδη".

Από τον γνήσιο "Κωνσταντινίδη", τον πρώτο που άνοιξε στην Ελλάδα.

Για να γλυκάνουν τον Αρχιεπίσκοπο και να τον πείσουν πως ο Πρωτοσύγκελλος είναι ο καταλληλότερος για τα Μέγαρα.

Θα εισακουστούν; Θα πικραθούν; Θα γλυκαθούν; Ο Οκτώβριος θα δείξει.”

Κάρφωμα κανονικότατο, με φωτογραφία μάλιστα που βγάζει μάτι, αν και δυστυχώς δεν έχουμε χάρισμα για να ξέρουμε σε ποιους αναφέρεται.

Μήπως ο κ. Τζούμας πρέπει να συντάξει “Νεωκορικό λεξικό” για να κατανοούμε τα μυστήρια της αποφατικής θεολογίας των φιλοκαλικών κειμένων του Θεοφιλέστατου;

Για την Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος λαλίστατος -έστω και με αινίγματα- ο “Νεωκόρος”.

Για τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας όμως μούγγα, έστω και αν ο Σεβ. Νέας Ιωνίας υπέβαλε ήδη παραίτηση για να γλυτώσει από τον εξευτελισμό της επιτροπής!!!

Κάτι μου λέγει ότι ο "Νεωκόρος"  έβαλε τις μηχανές πρόσσω ολοταχώς, με τις πλάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου φυσικά, για την άλωση της Μητρόπολης “φιλέτο” ως transit για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Πάντως, αν όντως επιδιώκει να την καταχτήσει θα τα καταφέρει. "Εχει γαρ μπάρμπα στην Κορώνη", κατά τη λαική έκφραση.

Φίλτατε “Νεωκόρε”! Ξέρεις ποιος θα ήταν ιδανικός για τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας; Ο Γκατζιρούλης! Να μπει εκεί μέσα και να τους ταράξει κυριολεκτικά! Αλλά δεν ζει ο έρμος. Πέσατε όλοι απάνω του και τον φάγατε λάχανο! 

Αντί να ετοιμάζεσαι να καταχτήσεις τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, κοίταξε καλύτερα να εκλεγεί εκεί σοβαρός κληρικός με στιβαρό χέρι αποφασισμένος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου που έχει συσσωρευθεί σ’ αυτή τη Μητρόπολη από τη σύστασή της.

Τι εννοείς εσύ; Εσύ τις ταυρομαχίες σου και τα σαφάρι σου στην 5η λεωφόρο!

Και για να μη νομίζεις ότι θέλω να σε ρίξω που σε αποτρέπω να επιδιώξεις να καταλάβεις τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, υπόσχομαι -αν σταματήσεις τα σύρτα-φέρτα στο ΠΣΕ-, να παρακαλέσω θερμά τον κ. Τσελεγγίδη να εντάξει τα φιλοκαλικά σου άρθρα στην καταπληκτική έκδοση της “Φιλοκαλίας” που επιμελείται, την οποία εκδίδει η Ιερά Μονή Θεοτόκου Μπούρα.

Οχι να μου παραπονιέσαι δηλαδή! Βλέπεις σε τι υπόληψη έχω τα αρθράκια σου!

8 comments:

  1. Κ.Παναγιώτη, ο Νεοκώρος μάς αποκαλύπτει ποιος Επίσκοπος μετά του Πρωτοσυγκέλου του διάβηκε την Αρχιεπισκοπική θύρα. Το πρώτο κατάστημα γλυκών Κωνσταντινίδη άνοιξε στη Λάρισα.. Οπότε ήταν ο Σεβ. κ.κ. Ιγνάτιος και ο Παν. Αρχ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας.

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Πού να ξέρουμε οι δυστυχισμένοι πού ανοίγουν ζαχαροπλαστεία; Πάντως έξω από τα αστεία η ενημέρωση του "Νεωκόρου" σε όλους τους τομείς είναι καταπληκτική. Αν του πεις για μουσική είναι μέσα αν του πεις για ταυρομαχιες μεσα, αν του πεις για την Αργεντινή ξέρει ποια μεταφορικά μέσα θα χρησιμοποιήσει κι αυτα τα ξέρει

    ReplyDelete
  3. Τουλάχιστον ο πρωτοσύγκελος του Λαρίσσης ειναι καλός; Επειδή έτισ που τον καρφώνει ο Νεωκόρος αφήνει άσχημα υπονοούμενα. Από την άλλη όμως νόμιζα ότι ο Λαρίσσης ειναι παραδοσιακός ιεράρχης.

    ReplyDelete
  4. Η εκπληκτική αυτή "μόρφωση" είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα προσόντα του! Και ας μην φέρει εγκόλπιο στο στήθος...

    ReplyDelete
  5. Δεν το είπα ειρωνικά. Πράγματι ξέρει πολλά πράγματα σε πολλούς τομείς.
    Απλά είναι λίγο πιο ψηλό από ότι προβλέπει ο κανονισμός με όλες τις παρενέργειες.

    ReplyDelete
  6. Για τον νεωκόρο έγραφα πριν! Ότι δεν φέρει εγκόλπιο.. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον π. Αχίλλιο. Έχω ακούσει γνώμες να διίστανται!

    ReplyDelete
  7. Φυσικά αντελήφθηκα ότι έγραφες για τον Νεωκορο, αλλά ηθελα να μαθω τι κληρικος είναι ο παντελώς μου άγνωστος π. Αχίλλειος, αλλά αφού δίστανται οι πληροφορίες σημαίνει ότι δεν ξέρουμε με σιγουριά

    ReplyDelete
  8. Πάντως Ιεράρχης με Ι κεφαλαίο στη Νέα Ιωνία ήταν ο μακαριστός Τιμόθεος Ματθαιάκης!!!

    ReplyDelete