Thursday, September 4, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ δέχθηκε την επίσκεψη του Καρδινάλιου Leonardo Sandri, υπεύθυνου του Συμβουλίου των Ανατολικών Εκκλησιών στο Βατικανό. 

Ο Καρδινάλιος συνοδευόταν από τον παπικό “Αρχιεπίσκοπο” Βουκουρεστίου Ioan Robu και από τον “ επίσκοπο” Mihai Frăţilă (ΟΥΝΙΤΗ), “επίσκοπο” της νέας ελληνο-καθολικής (ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ) Μητρόπολης Βουκουρεστίου.

Μετά τη συνάντηση στην Πατριαρχική κατοικία, ο Καρδινάλιος Leonardo Sandri δήλωσε: «Ήρθα στη Ρουμανία για να είμαι κοντά στην ελληνο- καθολική Εκκλησία (ΟΥΝΙΤΙΚΗ) αυτές τις μέρες στην εγκατάσταση του νέου επισκόπου, Mihai Frăţilă και σκέφτηκα, στο πλαίσιο αυτό, ότι θα έπρεπε να επισκεφθώ και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Δανιήλ για να του μεταφέρω το χαιρετισμό της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Φραγκίσκου Α΄, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής τόσο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας όσο και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ.»

Η ουνιτική “επισκοπή” του Αγίου Βασιλείου στο Βουκουρέστι έχει έδρα τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου που χτίστηκε μετά την ανατροπή του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αντιπρόσωπος του πάπα στη Ρουμανία, Francisco Lozano Havrer, και ουνίτες “επίσκοποι” από Ρουμανία, Ουκρανία, Ελλάδα και Ουγγαρία.”

Δεν είναι είδηση ασφαλώς ότι ο Παπισμός προωθεί την Ουνία. Ο Παπισμός γέννησε την Ουνία, ο Παπισμός την άνδρωσε, ο Παπισμός την προωθεί, ο Παπισμός την προβάλλει σταθερά ως πρότυπο ένωσης με όλες τις “αρχαίες ανατολικές Εκκλησίες” -όπως χαρακτηρίζει η Β΄ Βατικάνεια Σύνοδος τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, τις μονοφυσιτικές, νεστοριανές κτλ..

Είδηση, όμως, είναι η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους προβατόσχημους λύκους της Ουνίας και του Παπισμού ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ στην πατριαρχική οικία που τους εδέχθη. 

Γιατί τους δέχτηκε καταρχήν αφού γνώριζε για ποιο λόγο βρίσκονταν στη Ρουμανία; Για να τους ευχαριστήσει επειδή προωθούν την Ουνία στη Ρουμανία;

Αλλά, αφού έκρινε ότι έπρεπε να τους δεχτεί, γιατί τους δέχτηκε θερμά στην πατριαρχική οικία αντί τυπικά στο γραφείο του;

Γιατί άκουσε ασμένως τη ρήση του Παπικού καρδινάλιου ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι μεγάλος θαυμαστής της Εκκλησίας της Ρουμανίας και του Μακαριότατου κ. Δανιήλ ειδικά;

“Κάτι κακό πρέπει να έχω κάνει για να με επαινούν αυτοί οι αχρείοι", είχε πει ο Αθηναίος στρατηγός Κίμωνας, όταν είδε κάποιους που δεν εκτιμούσε να τον επευφημούν.

Μήπως πρέπει να αναλογιστείτε ποιο κακό έχετε κάνει εσείς, Μακαριότατε, ως Πατριάρχης και ως Εκκλησία, για να ακούτε όλους αυτούς τους επαίνους του Πάπα Φραγκίσκου;

Αλλά για ποιο λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος έπαθε αυτή την κρίση συμπάθειας προς τον Μακαριότατο και την Εκκλησία της Ρουμανίας; Μήπως επίκειται και νέα παπική επίσκεψη στη Ρουμανία;

Δυστυχώς η Εκκλησία της Ρουμανίας -εκτός από τις μη κατά Θεόν εθνοφυλετικες της εξάρσεις- πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια σε οικουμενιστικές ασχημίες, όχι μόνον με παντοειδείς συμπροσευχές με κάθε είδους αιρετικούς και με αλλόθρησκους -με την προσωπική πολλές φορές συμμετοχή του Μακαριότατου Ρουμανίας,- αλλά και με την αποδοχή προδοτικών για την Ορθοδοξία συμφωνιών -όπως του Μπαλαμάντ-, ενώ οι πρόσφατες“επιδόσεις” του Ρουμάνου επισκόπου Νήφωνα στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΕ στο Πουσάν αμιλλώνται σε κακοδοξία ακόμη και τους Προτεστάντες.

No comments:

Post a Comment