Monday, September 15, 2014

ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ! ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ!!!



ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ! 
ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” την ακόλουθη είδηση:

«Πάπας Φραγκίσκος»: αυτό είναι το όνομα που η Σαν Λορέντζο, η ομάδα της καρδιάς του Ποντίφικα, αποφάσισε να δώσει στο γήπεδο το οποίο ο σύλλογος προτίθεται να κατασκευάσει στο Μπουένος Άιρες.

«Η Σαν Λορέντζο θα παίξει στο σπίτι του Πάπα Φραγκίσκου» διευκρίνισε στο twitter η ηγεσία του συλλόγου, ο οποίος αποτελεί μέρος των «μεγάλων» ομάδων του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, όπως είναι το όνομα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στις 20 Αυγούστου δέχθηκε στο Βατικανό παίκτες και στελέχη της ομάδας, προεξάρχοντος του προέδρου Ματίας Λάμενς, μετά την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες.”

Υπεράνω κάθε περιγραφής η φαιδρότητα του “Αγίου Πατέρα” και η εκκοσμίκευση του Βατικανού με προεξάρχοντα τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο. Δεν μας έφταναν οι ομάδες που τον επισκέπτονται και φωτογραφίζεται με τις αθλητικές φανέλλες τους, δεν μας αρκούσε ότι μάθαμε ότι είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος που παρακολουθεί αγώνες ακόμη και σε γήπεδα, τώρα μαθαίνουμε ότι θα δοθεί το όνομά του σε γήπεδο και φωτογραφίζεται κρατώντας το κύπελλο ομάδας!!!

Θα ήταν απρέπεια να υποτιμήσω την νοημοσύνη των αναγνωστών και να σχολιάσω περαιτέρω την είδηση. 

Από αυτόν αναμένουν οι εν τω Φαναρίω να τους βοηθήσει;

Ο Οικουμενισμός δεν είναι μόνον αντορθόδοξος, αλλά και φαιδρός ως προς την ουσία του.

No comments:

Post a Comment