Saturday, September 6, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, την ακόλουθη είδηση:

“Η Αυτού Αγιότης Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος Ι, θα παρακολουθήσει την ετήσια λειτουργία στην αρμένικη εκκλησία του Αγίου Σταυρού στο νησί του Βαν Άκαταρ, όπως αναφέρει ο "Αρμένικος Τύπος" σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν στην Τουρκική Haberler.com.

Ο επικεφαλής Πολιτισμού και Τουρισμού του Επαρχιακού Τμήματος Βαν Μουζαφερ Ακτουγκ δήλωσε ότι ο Πατριαρχικός Εφημέριος του Ορθόδοξου Συριακού Μητροπολιτικού Πατριαρχείου Φιλουσκίνος Γιουσούφ Κετιν έχει επίσης προσκληθεί να παρακολουθήσει την επερχόμενη λειτουργία μετά από πρόταση του Αρμένικου Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Ο επικεφαλής Μουζαφερ Ακτουγκ τόνισε επίσης ότι πληροφορήθηκε και για μια μικρή συναυλία που θα δοθεί αμέσως μετά την λειτουργία απο χορωδία γυναικών.

Προηγουμένως είχε αναφερθεί ότι στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Θράκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με την τοπική Αρμενική κοινότητα καθώς και με τους Αρμένιους κληρικούς της Αρμενικής εκκλησίας της Κομοτηνής στις 23 Σεπτέμβρη, και θα συζητηθούν κοινωνικά και θρησκευτικά θέματα με τον Πατριάρχη όπως δήλωσε στον "Αρμενικό Τύπο" ο Κερομπ Εσκιαζάν μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής της Ελλάδας.

Εκτός των άλλων ο Κερομπ Εσκιαζαν τόνισε ότι "Οι σχέσεις ανάμεσα στην Αρμενική και την Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν πάντα σε πολύ καλές και γι' αυτό η επερχόμενη συνάντηση αναμένεται να διεξαχθεί σε αδελφική κλίμα. Η Αρμενική κοινότητα θα γιορτάσει την 180ή επέτειο της ανέγερσης στην Κομοτηνή του Ναού του Αγ. Γρηγορίου του Φωτιστή (Αρμένιος άγιος) που είναι η παλιότερη Αρμενική Εκκλησία στην Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που ο Πατριάρχης δέχτηκε να πάρει μέρος στους εορτασμούς".

Το ρεπορτάζ καθιστά σαφές ότι οι συναντήσεις του Παναγιότατου δεν θα είναι μόνον κοινωνικού περιεχόμενου, ούτε θα αφορούν αποκλειστικά συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αλλά ότι θα υπάρξει συμμετοχή του σε λατρευτικές εκδηλώσεις των μονοφυσιτών.

Δυστυχώς ο Παναγιότατος κάνει κατά συρροήν  οικουμενιστικά άλματα τα οποία, ενώ δεν γεφυρώνουν τα διεστώτα με τους αιρετικούς, διευρύνουν οπωσδήποτε τον σκανδαλισμό των πιστών και εμπεδώνουν τον λεγόμενο “λαικό οικουμενισμό”.

No comments:

Post a Comment