Sunday, September 7, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο "Ακτίνες":


"Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014, με πρωτοβουλία του Κόπτη Επισκόπου Angaelos, έγινε στην έδρα του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου του Canterbury Justin Welby, στο Παλάτι Lambeth, μια συνάντηση αρχηγών και αντιπροσώπων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό την αλληλοενημέρωση και την προσευχή για θέματα που απασχολούν τους χριστιανούς της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται διωγμός και μαρτύρια πολλών μελών των χριστιανικών οικογενειών" ("Ακτίνες").

Ουδείς φυσικά έχει αντίρρηση να αλληλοενημερώνονται και να προβαίνουν σε από κοινού παραστάσεις ορθόδοξοι αρχιερείς με αιρετικούς για ανθρωπιστικά και άλλα συναφή θέματα ή να στέλλουν κοινά ψηφίσματα για να εκφράζουν τις θέσεις τους για διάφορα εθνικά ή κοινωνικά ή ανθρωπιστικά προβλήματα. Λ.χ. για την καταπολέμηση του εμπορίου της λευκής σαρκός, τα ναρκωτικά, εθνικά προβλήματα κτλ..

Στην προκειμένη πάντως περίπτωση είναι αστείο να νομίζει κάποιος ότι οι Ισλαμοφασίστες του χαλιφάτου θα λάβουν υπόψη τις θέσεις των χριστιανών ηγετών της Μ. Βρετανίας.

Γιατί όμως συμμετέσχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος  Θυατείρων κ. Γρηγόριος σε συμπροσευχή με τους αιρετικούς;

Πώς βοηθά τους εμπερίστατους αδελφούς μας της Μέσης Ανατολής η καταπάτηση των Ιερών Κανόνων, που απαγορεύουν αυστηρά τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους;

Ετσι εξασφαλίζει κάποιος τη βοήθεια του Θεού; Παραβαίνοντας τους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων;

No comments:

Post a Comment