Saturday, September 13, 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ” ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ” ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, φαιδρό και οπωσδήποτε αντιευαγγελικό άρθρο του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Νάξου κ. Νικόλαου, που επιγράφει “Μία υποδειγματική οικογένεια”, στο οποίο ο Εκλαμπρότατος φανέρωσε την θεολογική του ασχετωσύνη και το αντιευαγγελικό του φρόνημα.

Οι χριστιανοί, Εκλαμπρότατε, δεν έχουν πρότυπό τους την οικογένεια των πιτσουνιών, όπως προτείνετε με το άρθρο σας, αλλά τις αγίες οικογένειες της Ιστορίας της Εκκλησίας μας, όπως λ.χ. την οικογένεια του Μεγάλου Βασιλείου και την οικογένεια του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Ούτε έχουν πρότυπό τους τα περιστέρια, όπως συνιστάτε με το άρθρο σας, αλλά τον Χριστό και τους Αγίους της Εκκλησίας, όπως μας διδάσκει ο Απόστολος Παύλος.

Το άλλο που πρέπει να έχει υπόψη του ο εκλαμπρότατος είναι ότι τα ζώα και ειδικά τα πιτσούνια, στα οποία αναφέρεται το άρθρο του, δεν έχουν μεγάλη ευαισθησία για να μη μολύνουν το περιβάλλον, όπως νομίζει. Γεμίζουν κουτσουλιές τον χώρο που βρίσκονται και τον μολύνουν και προκαλούν πολλές φορές αλλεργίες και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας στους ανθρώπους. Γι’ αυτό σε πολλές χώρες τα απομακρύνουν από πλατείες και άλλους χώρους που συχνάζουν.

Δεν μπορούμε να λέμε όποια φαιδρότητα μας κατέβη στο μυαλό για να αυτοπροβληθούμε ως άνθρωποι με οικολογική ευαισθησία.

Προπαντός, ο Εκλαμπρότατος, πρέπει να αντιληφθεί ότι, όχι μόνον δεν είναι “Αρχιεπίσκοπος”, αλλά είναι αβάπτιστος. Και επειδή το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο ότι “ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται”, χρειάζεται να αλλάξει άρδην τη στάση του, να μετανοήσει και να προσέλθει στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να βαπτιστεί για να μη χάσει την ψυχή του.

Οσο για τις οικολογικές ασυναρτησίες που κατέγραψε το πολύ που μπορούν να του αποφέρουν είναι να τον προσέξει περισσότερο το Βατικανό και ο “Αγιος Πατέρας”, “ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”, όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο οι Οικουμενιστές, να τον κάνει καρδινάλιο για να φορεί τα κόκκινα ράσα με τις δανδέλες.

Επομένως, Εκλαμπρότατε, έχετε δύο επιλογές. 

Η μία είναι να παραμείνετε εδραίος και αμετακίνητος στην Παπική αίρεση. Να συνεχίσετε να παριστάνετε τον “Αρχιεπίσκοπο” και να τρώτε τα ξυλοκέρατα του Παπισμού με αποτέλεσμα να χάσετε την ψυχή σας με την ελπίδα ότι ο “Αγιος Πατέρας” θα σας κάνει μια μέρα καρδινάλιο. 

Η δεύτερη να σώσετε την ψυχή σας -με τη μεταστροφή σας στην Ορθοδοξία- και να γίνετε πρότυπο και στο ποίμνιό σας για να απολακτίσει την αίρεση του Παπισμού και να προσέλθει στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να βαπτιστεί.

Χρειάζεται να σας υποδείξω πού πρέπει να γύρει η πλάστιγγα της απόφασης στη συνείδησή σας;

No comments:

Post a Comment