Tuesday, September 16, 2014

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΒΕΡΣΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ



ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΒΕΡΣΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες”, την ακόλουθη είδηση:

“Αμβέρσα –Βέλγιο 7-9 Σεπτεβρίου 2014. Οικουμενιστική συνάντηση διοργάνωσε από τις 7-9 Σεπτεβρίου η Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι θρησκειών από όλο τον κόσμο. Το θέμα της συναντήσεως ήταν, «Η ειρήνη αποτελεί το μέλλον».

Στη συνάντηση έλαβε μέρος ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και η Εκκλησία της Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο και τον Διευθυντή του ΚΕΤ κ. Γιαννο Χαριλάου.

Η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου ιδρύθηκε το 1968 αμέσως μετά τη Β΄Σύνοδο του Βατικανού και έχει στόχους την προώθηση του Οικουμενισμού και τους θρησκευτικούς διαλόγους.”

Δυστυχώς δεν είναι μόνον η Εκκλησία της Κύπρου και το Οικουμενικό Πατριαρχείο που είχαν το θλιβερό προνόμιο να συμμετάσχουν στον Διαθρησκειακό καρνάβαλο για την ειρήνη που έγινε στην Αμβέρσα. Στις φωτογραφίες διέκρινα τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ και τον Σεβ. Αχαίας κ. Αθανάσιο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα στη σύντομη προσφώνησή του είπε φοβερές οικουμενιστικές αθλιότητες. 

Πιθανότατα και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες συμμετείχαν στην φαιδρή ως προς την ουσία της Διαθρησκειακή καρναβαλιστική εκδήλωση, η οποία -φυσικά- θα παράγει μηδενικό αποτέλεσμα για την επίτευξη της ειρήνης, θα παρουσιάσει το Ισλάμ ως δήθεν πρόθυμο να προαγάγει την επίτευξη της ειρήνης, αλλά και θα προκαλέσει την οργή του Αγίου Θεού για την απροκάλυπτη παράβαση των Ιερών Κανόνων που απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως την συμμετοχή στις συμπροσευχές με αιρετικούς -πολλώ μάλλον- με αλλόθρησκους.

Γιατί χαρακτηρίζω φαιδρή την συμπροσευχή; Μόνον επειδή θα παράγει μηδενικό αποτέλεσμα;

Οχι μόνον! Αλλά επειδή πρόκειται για συμμετοχή σε Παπική Λειτουργία. Τι νόημα έχει να βάζουμε τους Θιβετιανούς Βουδιστές, τους μουσουλμάνους και ο Θεός ξέρει ποιας άλλης θρησκείας οπαδούς να απαγγέλλουν το Σύμβολο της Πίστεως ή να τους λέμε ότι "ο Χριστός είναι μεθ’ ημών" επειδή μαζευτήκαμε στο όνομά Του;

Στο όνομα του Χριστού μαζεύτηκαν οι μουσουλμάνοι, οι Βουδιστές και οι λοιποί αλλόθρησκοι;

Καλά! Εχει χαθεί και η πιο στοιχειώδης σοβαρότητα από τους Διαθρησκειακούς Διαλόγους και από την ανεκδιήγητη οικουμενιστική αδελφότητα του Αγίου Αιγιδίου την οποία μετά αφάτου οδύνης και πλήρους απογοητεύσεως πληροφορούμεθα ότι ενίσχυσε οικονομικά ο Μακαριότατος Κύπρου;!!!

Ετσι θα ελευθερωθούμε Μακαριότατε;

No comments:

Post a Comment