Saturday, September 13, 2014

Ο ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΔΙΝΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ



Ο ΣΕΒ. ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΔΙΝΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο Amen.gr, την ακόλουθη είδηση:

Από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ανακοινώνεται ότι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος για άλλη μια χρονιά δεν θα εορτάσει τα Σεπτά του Ονομαστήρια συμπάσχοντας –και με αυτό τον τρόπο– στην συνεχιζόμενη δοκιμασία του λαού μας, λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στις 19 Σεπτεμβρίου το βράδυ θα τελέσει τον Εσπερινό και ανήμερα της εορτής του Αγίου Ευσταθίου του μεγαλομάρτυρος τη Θεία Λειτουργία σε απομακρυσμένη ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Πνευματικός μας Πατέρας κ. Ευστάθιος ευχαριστεί θερμά, κλήρο και λαό, για την αγάπη, το ενδιαφέρον και το σεβασμό τους, ενώ αντιπροσφέρει τις εγκάρδιες ευχές του.”

Ο Σεβ. Σπάρτης είναι ένας από τους αληθινά πνευματικούς επισκόπους της Εκκλησίας μας που εμπνέει το λαό μας με το ευαγγελικό και πατερικό ήθος του.

Το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολής του είναι μοναδικό.

Γι’ αυτό ουδείς εκπλήττεται επειδή έχει την ευαισθησία να μην εορτάσει με φανφάρες τα ονοματήρια του εν μέσω της φοβερής οικονομικής δυσπραγίας που ζούμε.

Αντίθετα, ο Σεβ. Λεμεσού και οι Βατοπαιδινοί -πνευματικοί γόνοι του πλανεμένου, θεομπαίκτη και τρομολάγνου Ιωσήφ του Βατοπαιδινού-, δεν κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το οργανώνουν και να συμμετέχουν σε πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και σε άλλες φανφάρες.

Δυστυχώς η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου δεν μαζεύει τον “ακτιστοφωτίτη” Σεβ. Λεμεσού και το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν ενδιαφέρεται για το ανυπολόγιστο κακό που προκαλεί το Βατοπαίδι στο ασκητικό ήθος της Αθωνικής πολιτείας.

Αν ο κυρίαρχος ιεράρχης -τουτέστιν υμείς Παναγιότατε- δεν ενδιαφέρεται να βάλει σε τάξη μια μονή που βαδίζει στα χνάρια και στις ετεροδιδασκαλίες ενός πλανεμένου -και όχι μόνον- μοναχού ποιος επιτέλους θα ενδιαφερθεί να το κάνει;

Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν τις ατέλειωτες οικουμενιστικές ασχημίες που προβαίνετε, που γκρεμίζουν συνειδήσεις και οι οποίες θα αποκορυφωθούν με την μετάβαση του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι για την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 30 Νοεμβρίου.

Πότε θα σταματήσετε να σκανδαλίζετε το ποίμνιό σας με τις παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες που μετέρχεστε και πότε θα μαζέψετε το αντιευαγγελικό και αντιασκητικό φρόνημα των γόνων του Θεομπαίκτη Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που υποστήριζε -μεταξύ άλλων κακοδοξιών- τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως;

Επιτέλους! Ο διάβολος σε τι χρειάζεται αν υπάρχουν μοναχοί που υποστηρίζουν τις εκτρώσεις;

No comments:

Post a Comment