Sunday, April 8, 2012

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============



Διαβάζουμε στον "Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ" σε ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου:


“Θερμές ευχαριστίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που του έδωσε την ευλογία και την άδεια να τελέσει τη θεία λειτουργία για την σημερινή πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με το παλαιό εορτολόγιο, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Φιλοθέου, εξέφρασε το πρωί στο κήρυγμά του, από το Περιβόλι της Παναγιάς, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.


Παρουσία πλήθους προσκυνητών ο Μητροπολίτης Σεραφείμ μίλησε με πολύ σεβασμό για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως ενώ, σύμφωνα με αγιορείτες και προσκυνητές, αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του για την εορτή του Ευαγγελισμού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πειραιώς μνημόνευσε «υπέρ του Αρχιεπισκόπου ημών Βαρθολομαίου», ενώ αρνήθηκε να ψάλλουν την φήμη του, κάτι που όπως παρατηρούσαν Αγιορείτες δεν έχει συμβεί ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν.”


Συμπληρώνει με σχόλιο του στο ιστολόγιο “Αναστάσιος” ανώνυμος σχολιαστής την είδηση του κ. Παπαχρήστου:


“Ο Πειραιώς Σεραφείμ πάντα μιλάει με μεγάλο σεβασμό για τη Μητέρα Εκκλησία. Οι δε ομιλίες του και τα κηρύγματά του είναι ιδιαιτέρως εμπνευσμένα και πάντα προκαλούν αίσθηση. Έχουν κάτι που αγγίζουν τις απλές και ταπεινές καρδιές. Έχει στηρίξει πολύ τη λειτουργική ζωή στον Πειραιά με πολλές και συχνές ακολουθίες και πολλούς ομιλητές και λειτουργούς, από διάφορα μέρη. Τον αγαπάει πολύ ο λαός του Πειραιά. Αγωνίζεται αόκνως.”


Εμείς γνωρίζουμε και το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και την άδολη αγάπη που τρέφει προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Το ερώτημα είναι αν το το ίδιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιλαμβάνεται ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ είναι ειλικρινής και άδολος φίλος του όπως είμαστε όλοι οι Ελληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί.


Αλλο οι οικουμενιστικοί ακροβατισμοί του Φαναρίου και οι απαράδεκτοι νεωτερισμοί που μετέρχονται οι εκπρόσωποί του - μηδέ του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη εξαιρουμένου - και άλλο ο θεσμός του Πατριαρχείου και οι “ελεύθεροι πολιορκημένοι” της Βασιλεύουσας.


Εμείς ξέρουμε πολύ καλά να διαχωρίζουμε τα δύο.


Καιρός να μάθει τη διαφορά και ο Παναγιότατος που αναμένει - ως μη όφειλε - τους πιστούς να αποδέχονται τους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς αδιαμαρτύρητα.


No comments:

Post a Comment