Monday, April 9, 2012

ΟΤΑΝ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ


ΟΤΑΝ Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Λεόντιος Διονυσίου -όπως ακριβώς και ο κ. Λυκούργος Νάνης- αντί να διαψεύσουν ή να επαληθεύσουν τις βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α΄ ότι κυκλοφορούσε με την αμφίεση καρδινάλιου και κατασκανδάλιζε τους πιστούς, αλλά και ότι προωθούσε πολλούς νεωτερισμούς που προξένησαν μεγάλο κακό στην Εκκλησία, ανοίγουν δεκαπέντε πήχες γλώσσα για να χτυπήσουν τον Σεβασμιότατο Πειραιώς.

Δεν κατανοώ πάντως γιατί ακόμη δεν μίλησε για το θέμα ο Αγιος Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος.

Ο κ. Λεόντιος Διονυσίου, σε σχόλιό του που περιγράφει “Θέμα ηθικής τάξεως”, έμπηξε - για μια ακόμη φορά - τα φαρμακερό στιλέτο του στη χοληδόχο κύστη, και κάρφωσε με λύσσα τον Αγιο Πειραιώς, ο οποίος πρωτοστατεί στους αγώνες της Εκκλησίας.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
____________

Ακούστε κ. Διονυσίου. Ας αρχίσουμε από το αυτονόητο. Ο Πατριάρχης ΔΕΝ είναι αιρετικός. Διατυπώνει μεν απόψεις κακόδοξες, αλλά όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν κοινωνία μαζί του και τον μνημονεύουν ως τον πρώτο τη τάξει επίσκοπο της Εκκλησίας. Οχι ως αιρετικό.

Αν δεν κάνω λάθος, κ. Διονυσίου, και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Νικόδημος μνημονεύει “της Αγίας και Ιεράς Συνόδου”, η οποία με τη σειρά της μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη ΟΧΙ ως αιρετικό, αλλά ως τον πρώτον τη τάξει επίσκοπο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

ΟΡΘΑ ΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
____________

Ο Αγιος Πειραιώς πάρα πολύ καλά έκανε να μιλήσει με σεβασμό και αγάπη για τον Οικουμενικό Θρόνο και τον Παναγιότατο.

Μπορεί για σας τα θέματα της πίστεως να κρίνονται με βάση την προσωπική σας πικρία, αλλά για πολλούς άλλους κρίνονται βάσει αρχών.

Δεν έχουμε προσωπικά με τον Παναγιότατο.

Πολλώ μάλλον δεν επιδιώκουμε να υποσκάψουμε ως θεσμό το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η συνεχής κριτική που ασκούμε εναντίον του Παναγιότατου - και θα συνεχίσουμε να ασκούμε με την ιδία δριμύτητα εφόσον ο Παναγιότατος διατυπώνει κακόδοξες θέσεις ή και παραβαίνει τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας - δεν μας κάνει ούτε για ένα λεπτό να ξεχνούμε, ποιος είναι ο θεσμός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ούτε ποιον έχουν πάνω στο κεφάλι τους οι ελάχιστοι Ρωμηοί της Βασιλεύουσας.

ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΣΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ;
___________

Αλλά αφού τόσο πολύ σας αρέσει να μιλάτε για ηθική ας πούμε και το άλλο.

Αν υποτεθεί ότι αυτά που διαδίδονται σε βάρος του Αγίου Πειραιώς είναι αλήθεια μπορώ να μάθω ποια ηθική επιτρέπει να τον χρησιμοποιούν οι “ηθικοί” για οποιονδήποτε λόγο;

Πόσο ηθικοί είναι όσοι θυμούνται την ηθική όταν δεν αντιστρατεύεται τα συμφέροντά τους και την ξεχνούν όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους;

Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
__________

Η αδικία που έγινε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής κ. Νικόδημο, κ. Διονυσίου, δεν είναι "η προβατική κολυμβήθρα Βηθεσδά η πέντε στοάς έχουσα" μέσα στην οποία "ο πρώτος εμβάς καθίσταται υγιής οιοδήποτε κατέχεται νοσήματι".

Εγινε αδικία σε βάρος του Αγίου Αττικής; Ασφαλώς και έγινε! Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία; Ασφαλώς και πρέπει να αποκατασταθεί! Εχουμε υποχρέωση να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του Αγίου Αττικής; Ασφαλώς και έχουμε υποχρέωση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς δικαιούσθε να διασύρετε τους πάντες εν ονόματι αυτής της αδικίας.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
________

Αλλωστε ολίγη συνέπεια δεν θα έβλαπτε κανένα. Ακόμη και αυτούς που κατηγορούν τον Αγιο Πειραιώς για ασυνέπεια.

Μόνον ο Αγιος Πειραιώς έχει κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο κ. Διονυσίου;

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης δεν έχει; Ποιο μνημονεύει; Δεν μνημονεύει τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος με τη σειρά του μνημονεύει του “Πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου;”

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός δεν μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οποίος με τη σειρά του σε κάθε λειτουργία μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη;

Η ΤΑΡΤΟΥΦΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ”
__________

Ο γνωστός φιλάνθρωπος κ. Αναγνωστόπουλος, που εργάζεται αόκνως για την ανέγερση του “τάματος του έθνους”, με πληροφόρησε ότι οι υπεύθυνοι του "Ορθοδόξου Τύπου" (ποιος άραγε ο κ. Ζερβός ή ο πεζοδρομιακος, σατανικός και σοβαρά παρανοικός Μελέτιος Βαδραχάνης;) του είπαν ότι είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι όσα διαδίδονται σε βάρος του Αγίου Πειραιώς για τον τρόπο που εξελέγη Μητροπολίτης και ορισμένα άλλα, είναι αληθή, αλλά δεν πρόκειται να γράψουν τίποτα εναντίον του επειδή αγωνίζεται εναντίον του Οικουμενισμού!!!

Ωραία ηθική κ Διονυσίου!!! Θα τη ζήλευε ακόμη και ο Ταρτούφος.!!!

Αλλωστε τόσο πολλή έγνοια έχουν οι του "Ορθοδόξου Τύπου" για την ηθική ώστε έχουν τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη για αρχισυντάκτη!!!

ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ;
_________

Αλλά για να μην πάμε μακριά.

Εσείς, κ. Διονυσίου, θα χτυπούσατε τον Αγιο Πειραιώς αν κρατούσε αναπεπταμένα τα λαβαρα της αποκατάστασης του Αγίου Αττικής;

Ο κ. Λυκούργος Νάνης;

Ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Νικόδημος;

Απαντώ εκ μέρους και των τριών σας!

Οσο σας νοιάζει η ηθική και οι κακοδοξίες του π. Δανιήλ Αεράκη και όσο σας ένοιαζε η ηθική του Δικαιάκου και τα οικουμενιστικά του "κατορθώματα", όσο καιρό ελπίζατε ότι θα ενεργούσε για την αποκατάσταση του Αγίου Αττικής, άλλο τόσο θα μιλούσατε για την ηθική και την ασυνέπεια του Αγίου Πειραιώς.

Σωστά;

Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ
_____________

Τα ίδια ισχύουν για όσους έβαλαν τον Σεβασμιότατο Πειραιώς μπροστάρη στον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Αν αληθεύουν αυτά που διαδίδουν σε βάρος του, αν είχαν ελαχιστομόριο συνέπειας οι ίδιοι, δεν θα έπρεπε να αποτείνονται στο Σεβασμιότατο για να οργανώνει Ημερίδες και να "βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά" για τον Οικουμενισμό και τη “μεταπατερική” θεολογία.

Δεν γνωρίζω τον Σεβασμιότατο Πειραιώς, κ. Διονυσίου.

Ούτε και έκρυψα ποτέ ότι δεν με αναπαύει η τακτική του για πολλά πράγματα. Λ.χ. η συνεχής αναφορά του σ' αυτές τις ιστορίες με τον "διεθνή σιωνισμό", τη λέσχη Μπίντελμπεργκ και τις "σκοτεινές δυνάμεις" μου προκαλούν ειρωνικό μειδίαμα ή και θυμηδία.

Είναι ο μόνος, κ. Διονυσίου, που κάνει συνεχώς αναφορά σ' αυτά;

Ούτε με αναπαύει η θορυβώδης ιδιοσυγκρασία του Σεβασμιότατου Πειραιώς. Αποστρέφομαι ενστικτωδώς εξ ιδιοσυγκρασίας τη δημοσιότητα και το θόρυβο.

Και ακόμη θεάρεστο θα ήταν να σταματήσει αυτούς τους αναθεματισμούς ένθεν κακείσε και μάλιστα για ανθρώπους άλλων θρησκειών.

ΠΡΟΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ
_________

Αλλά ταυτόχρονα βλέπω ότι ο Σεβασμιότατος μιλά για πολλά θέματα για τα οποία οι υπόλοιποι σιωπούν ή και συμβιβάζονται χωρίς αιδώ.

Οτι προκινδυνεύει για να μιλήσει πολλές φορές για την αλήθεια την ώρα που οι πλείστοι προσποιούνται ότι δεν ακούν, δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Διαπίστωσα επίσης από τη συνέντευξη που έδωσε στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” ότι είναι αμνησίκακος άνθρωπος. Μίλησε με υποδειγματικό χριστιανικό ήθος για τον ανεκδιήγητο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό που τον έχει στην μπούκα του κανονιού.

Με ενοχλεί επίσης ότι πολλοί τον χρησιμοποιούν ανήθικα για να πετύχουν τους στόχους τους την ώρα που τον καρφώνουν πισώπλατα.

Οπως υποστήριξα, υποστηρίζω και θα συνεχίσω να υποστηρίζω τον Αγιο Αττικής, επειδή τον θεωρώ αδικημένο, το ίδιο νιώθω την ανάγκη να κάνω για τον Αγιο Πειραιώς, επειδή βλέπω ότι αδικείται και χρησιμοποιείται ανέντιμα από πολλούς.

No comments:

Post a Comment