Thursday, April 19, 2012

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας δίνει το στίγμα της επερχόμενης με μαθηματική ακρίβεια καταστροφής του Δυτικού πολιτισμού.


Βάζει “τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.” Μιλά για το δημογραφικό και την καταστροφή της οικογένειας του κύτταρου του Δυτικού πολιτισμού.


Είναι αδύνατο να μην υποκύψει η Δυτική αυτοκρατορία - όπως ευστοχότατα χαρακτηρίζει ο Σεβασμιότατος τη Δύση - στους εξωτερικούς της εχθρούς αν δεν αναστρέψει την ηθική σήψη που κατατρώγει τα σπλάχνα της.


Συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Σεβασμιότατο για τις ευθύβολες θέσεις του και ελπίζουμε ότι η επαπειλούμενη άμεση καταστροφή θα ανοίξει τα μάτια, τα αυτιά, τον νουν και την καρδία όσων λαμβάνουν καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία των Δυτικών εθνών.


Το δημογραφικό είναι το πρώτο και το κυριότερο πρόβλημα του Δυτικού πολιτισμού!


Και πώς αντιδρά η Δύση στον κίνδυνο;


Με τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων, τη θέσπιση ομοφυλοφιλικών γάμων, τη σύναψη αυτόματου διαζυγίου και τη θέσπιση συμφώνου συμβίωσης!!!


Τέλεια εφαρμογή του ρητού: “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι!”


Παραθέτουμε στη συνέχεια το απόσπασμα της συνέντευξης του Σεβασμιότατου Βολοκολάμσκ που μας έδωσε τη αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΡΩΤΗΣΗ:


Ποιες προοπτικές κατά την άποψή Σας υπάρχουν εδώ;

Υπάρχει πιθανότητα ότι στις προσεχείς δεκαετίες αυτή η διαδικασία θα εξελιχθεί σε σκληρούς διωγμούς και όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη Ρωσία;

Άλλωστε και στην κοινωνία μας παρατηρούμε την αύξηση των αντικληρικαλικών τάσεων: η περιβόητη εκδήλωση με κοπέλες που χόρεψαν στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, η φασαρία με το διαμέρισμα του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας στην Πολυκατοικία στην προκυμαία, τα Γράμματα του Μπερεζόφσκι προς τον Πατριάρχη. Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία μιας ευρύτερης εκστρατείας.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ


Πρέπει να μιλάμε με ευθύτητα ότι δεν πρόκειται για τον αντικληρικαλισμό, αλλά για τα αντιεκκλησιαστικά πρόσωπα, τα οποία οργανώνουν παρόμοιες εκστρατείες τόσο στην κοινωνία μας, όσο και στη δυτική κοινωνία.


Επανερχόμενοι στο θέμα της Δύσεως, κατά την άποψή μου η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον γιά έναν λόγο, επειδή έχει αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα για όλη τη δυτική κοινωνία.


Είτε θα οδηγήσει στη φυσική εξολόθρευση των δυτικών εθνών, είτε η ηγεσία των χωρών αυτών θα σκεφτεί και θα αρχίσει να επανεξετάζει τη θέση της.


Διατί όμως μιλάω για τη φυσική εξολόθρευση; Διότι π.χ. αυτή η φιλελεύθερη άθεη ιδεολογία, η οποία επικρατεί σήμερα σε πολλές δυτικές χώρες δε χτυπάει μόνο τη θρησκεία, αλλά κυρίως τις αρχές της ανθρώπινης υπάρξεως όπως είναι η οικογένεια και οι οικογενειακές αξίες.


Που οδηγεί η προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας; Δημιουργούνται όλο και περισσότερο ομόφυλες ενώσεις, οι οποίες διεκδικούν το καθεστώς γάμου.


Παράλληλα είναι φυσικό ότι δεν παράγουν απογόνους αυτές οι ενώσεις. Η καταστροφή του ιδεώδους της παραδοσιακής οικογένειας συνεπάγεται τη σημαντική μείωση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών.


Μια πολύτεκνη οικογένεια σε δυτική χώρα αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο φαινόμενο όπως και στη Ρωσία. Και μάλιστα πολύτεκνες είναι κυρίως οι μουσουλμανικές οικογένειες και όχι οι οικογένειες των χριστιανών και ειδικά των αθέων.


Δηλαδή αυτή η δημογραφική κρίση που έπληξε σήμερα τις δυτικές χώρες έχει ήδη ως επίπτωση τη συρρίκνωση του πληθυσμού.


Έως ότου αυτά τα φιλελεύθερα πρότυπα αποτελέσουν βάση της νομοθεσίας, διαμορφώσουν την κοινή γνώμη και προβάλλονται από τα ΜΜΕ ο πληθυσμός θα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερα.


Εάν κάποια στιγμή οι ιθύνοντες καταλάβουν τον καταστροφικό χαρακτήρα αυτής της πορείας και αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα προς αλλαγή της καταστάσεως, τότε μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη κίνηση.


Εάν δεν καταλάβουν και επιμένουν έως τέλους τότε θα έλεγα η Δυτική Αυτοκρατορία θα μοιραστεί την τύχη άλλων μεγάλων αυτοκρατοριών, οι οποίες προυπήρχαν και καταστράφηκαν κυρίως εξαιτίας ηθικής διαφθοράς. Όπως, π.χ. η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment