Monday, April 9, 2012

ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ


ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΟΓΜΑΤΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Συζητούν λένε οι Οικουμενιστές με τους μουσουλμάνους στους Διαθρησκειακούς διαλόγους και έτσι αποσοβούνται οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Ισλάμ και των Χριστιανών.


Εμείς τους απαντήσαμε ότι μας δουλεύουν αγρίως επειδή σήμερα εξαιτίας των “κατορθωμάτων” των οπαδών του Ισλάμ πολλοί χριστιανοί αναγκάζονται να ξεκληριστούν από τις πατρογονικές τους εστίες, για να γλυτώσουν από τη μανία των μουσουλμάνων, βλέπουν τις εκκλησίες τους να πυρπολούνται, τις κόρες τους να βιάζονται, τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους να τις απαγάγουν για να ζητήσουν υπέρογκα λύτρα για να τις απελευθερώσουν, γίνεται θύματα δολοφονίας ή τους καίνε ζωντανούς.


Δυστυχώς η πορεία των ιστορικών πραγμάτων επαληθεύει τους φόβους μας όπως αποδεικνύει η πιο κάτω ανταπόκριση που διαβάσαμε στο καλό ιστολόγιο “Αναβάσεις”.


*****


ΣΦΑΓΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

=============


Διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα οχήματα παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπους στη βόρεια Νιγηρία, η οποία παραμένει βυθισμένη σε θρησκευτική, εθνοτική και πολιτική βία.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κοντά σε χριστιανική εκκλησία την ώρα που οι πιστοί συμμετείχαν στην πασχαλινή λειτουργία.


Οι βόμβες έπληξαν την πόλη Καντούνα, πρωτεύουσα του ομόσπονδου νιγηριανού κρατιδίου, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς, καμένα οχήματα, συντρίμμια και θρυμματισμένα παράθυρα.


Τα παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου βρίσκονται υπαίθρια εστιατόρια, ένα ξενοδοχείο και μία εκκλησία που φαίνεται ότι αποτελούσε και το στόχο.


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν ανατιναχθεί το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο επιχείρησε να εισέλθει στον περίβολο της εκκλησίας, όπου λάμβανε χώρα λειτουργία το Πάσχα.


Οι περισσότεροι από τους νεκρούς των επιθέσεων είναι οδηγοί μοτοταξί και επαίτες.


Ουδείς ανέλαβε άμεσα την ευθύνη, όμως η ισλαμιστική ριζοσπαστική οργάνωση Μπόκο Χάραμ είχε προειδοποιήσει με επιθέσεις στην περιοχή τις ημέρες του Πάσχα.


Η Μπόκο Χάραμ είχε πραγματοποιήσει μπαράζ επιθέσεων εναντίον εκκλησιών τα Χριστούγεννα του 2011 στη Νιγηρία. Η πιο αιματηρή είχε σημειωθεί κοντά στην Αμπούτζα με απολογισμό 44 νεκρούς.


Στην κατάσταση που επικρατεί στη Νιγηρία αναφέρθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ στο πασχαλινό του μήνυμα, καταδικάζοντας τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που πλήττουν κυρίως χριστιανικές εκκλησίες.


Η Μπόκο Χάραμ, που σημαίνει «η Δυτική εκπαίδευση είναι ιεροσυλία», ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 380 ανθρώπων μόνο φέτος, βάσει απολογισμού του Associated Press.


Η οργάνωση έχει επιτεθεί τόσο σε χριστιανούς, όσο και σε μουσουλμάνους, καθώς και στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νιγηρία. Αρνείται να μετάσχει σε έμμεσο διάλογο με την κυβέρνηση της Νιγηρίας και απαιτεί την επιβολή της Σαρία σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις περιοχές όπου κατοικούν χριστιανοί, καθώς και την αποφυλάκιση μελών της.



ΠΗΓΗ:



Αναβάσεις,


sofokleous10.gr

No comments:

Post a Comment