Tuesday, April 10, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Διαβάζουμε στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ”:


“Μήνυμα αισιοδοξίας, ανάτασης και ελπίδας έστειλε σήμερα επισκεπτόμενος τα γραφεία της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.


Μιλώντας στους εργαζομένους που τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας δεν είναι χθεσινή στον κόσμο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.


Έχει τουλάχιστον 6.000 χρόνια ζωής, έχει ιστορία, πολιτισμό. Από αυτή τη χώρα έχουν περάσει όλου του κόσμου οι στρατοί και τα έθνη και αυτός ο τόπος επιβίωσε και παρήγαγε πολιτισμούς. Δεν πρόκειται εμείς τώρα να σταματήσουμε να υπάρχουμε ως έθνος και ως χώρα, ούτε κανένας μπορεί να μας σταματήσει».


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Στ. Παπαγερμανό, ξεναγήθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα στους χώρους του Οργανισμού και ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται και για το σύνολο των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων και της προσφοράς στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, εξήρε τις προσπάθειες της «Αποστολής» και σε δηλώσεις του ανέφερε: Σας συγχαίρω για την εργασία που κάνετε, είναι γνωστή και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και της Αμερικής συμβολή είναι σημαντική και ήθελα να είμαι εδώ για να έχω ιδίαν αίσθηση και αυτοψία όπως λέμε για το τι γίνεται και αξίζει να υπάρξει πάντοτε μια συνέχεια. Θα μεταφέρω παντού το έργο σας και την αποστολή σας».


Είχαμε εξηγήσει στο παρελθόν ότι ο Σεβασμιότατος Αμερικής “δεν προσφέρεται για δούλεμα”. Ελέγχει τη δουλειά που γίνεται προσωπικά ο ίδιος για να διαπιστώσει πόσο αποτελεσματική είναι.


Γι’ αυτό και έδωσε μεν την Α΄δόση γενναιόδωρης βοήθειας της Εκκλησίας της Αμερικής προς την “Αποστολή”, πλην όμως πήγε επί τόπου για να διακριβώσει “ιδίοις όμμασιν” το επιτελούμενο έργο.


Οσο για τα λόγια που είπε - δεν εννοώ τα φιλοφρονητικά λόγια προς τους εργαζομένους στην “Αποστολή”! Αυτά ασφαλώς δεν έχουν καμιά αξία) - ας τα προσέξουμε πολύ, επειδή ο Σεβασμιότατος τα επαναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση.


Πιστεύει ειλικρινά ότι, παρόλον ότι η κρίση θα είναι παρατεταμένη, εντούτοις θα είναι παροδική και ότι θα ανατείλουν πολύ καλύτερες μέρες για τον Ελληνισμό.


Κουράγιο που έχει και ζωτικότητα ένας άνθρωπος της ηλικίας του.! Και πώς κατορθώνει να τη μεταδίδει σε όλους! Κάνει πραγματική εντύπωση.!

No comments:

Post a Comment