Tuesday, April 10, 2012

Ο "ΝΕΩΚΟΡΟΣ" ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ "ΡΟΜΦΑΙΑ"



Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Γράφει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:


“Πληροφορηθήκαμε πως κυκλοφορεί επιστολή σε αρχιερατικά γραφεία, η οποία φέρει την υπογραφή του "Νεωκόρου" και αναφέρεται στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Τριφυλλίας.


Η επιστολή κοινοποιείται στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο.


Πληροφορούμε τους αναγνώστες μας πως ουδεμία σχέση έχουμε με τέτοιου είδους και ύφους επιστολές και δηλώνουμε εξ αρχής αντίθετοι σε τέτοιες ενέργειες.


Άλλωστε, όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί, ποτέ μέσα από αυτή την στήλη δεν θα διαβάσετε μία είδηση που δεν θα είναι δημοσιογραφικά τεκμηριωμένη.


Ο Νεωκόρος”


Δυστυχώς, αγαπητέ “Νεωκόρε”, κάθε άλλο παρά διαπιστώσαμε ότι είναι δημοσιογραφικά τεκμηριωμένη η στήλη σου.


Κουτσομπολίστικη είναι με ανώνυμες επιθέσεις και υπονοούμενα που δεν τιμούν με κανένα τρόπο την εκκλησιαστική ειδησεογραφία και σχολιογραφία.


Τις προάλλες μας παρέσυρες να πιστέψουμε ότι η πρόσφατη μετάβαση του Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι ήταν για να τα βρει ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πατριάρχη, επειδή δήθεν οι σχέσεις τους είχαν διαταρακτεί εξαιτίας της Ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για τον Γέροντα Εφραίμ.


Και τελικά τι μαθαίνουμε;


Οτι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στόχο είχε να συγκροτήσει ισχυρό μέτωπο υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου εναντίον των διεκδικήσεων του Πατριαρχείου Μόσχας λίγο πριν την “ειρηνική” επίσκεψη του Μακαριότατου στην Εκκλησία της Ρωσίας.


Αντί λοιπόν να ευλογεί τα γένια του “ο Νεωκόρος” και να ναρκισσίζεται για την δήθεν τεκμηριωμένη ειδησεογραφία και σχολιογραφία του, θα ήταν προτιμότερο να μιλά με ονόματα και με συγκεκριμένες πληροφορίες και όχι να επιδίδεται σε κατινίστικο κουτσομπολιό και να αφήνει υπονοούμενα για εκκλησιαστικούς παράγοντες.


No comments:

Post a Comment