Tuesday, April 10, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ $500,000


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΠΙΤΑΓΗ $500,000 ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============

Από το Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr με ρεπορτάζ του κ. Χρήστου Μπόνη μαθαίνουμε ότι:

"Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο συναντήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους ελλαδίτες αδελφούς σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η μητέρα πατρίδα.

Για τον σκοπό αυτό παρέδωσε επιταγή ύψους 500,000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε στις ΗΠΑ για τα συσσίτια και τις άλλες παρεμφερείς δράσεις της Εκκλησίας στην Ελλάδα."

Μου δόθηκε η ευκαιρία και στο παρελθόν να εξηγήσω τον σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο που ενεργεί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Αντί να κάνει θόρυβο και να λέγει μεγάλα λόγια και να υπόσχεται πολλά που στο τέλος δεν τηρεί, όπως κάνουν άλλοι αρχιερείς που υιοθετούν εν προκειμένω την τακτική των πολιτικών, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κινείται αθόρυβα μεν, αποτελεσματικά δε, όπως έκανε και με την Ελληνική παιδεία στην Ομογένεια.

Ετσι - και σ’ αυτή την περίπτωση - ο συντονισμός των προσπαθειών του για να δοθεί βοήθεια στους δυσπραγούντες αδελφούς μας στην Ελλάδα, που επλήγησαν τόσο σοβαρά από την οικονομική κρίση, απέδωσε καρπούς και σήμερα συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον οποίο και παρέδωσε το ποσό των $500,000 για τις ανάγκες των συσσιτίων και του όλου φιλανθρωπικού έργου της Εκκησίας της Ελλάδος.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο Σεβ. κ. Δημήτριος μεθοδεύει και νέα μέτρα εξίσου ουσιαστικά και αποτελεσματικά για τον ίδιο στόχο στο μέλλον.

Εχει κατορθώσει ήδη να πείσει την Ομογένεια να καταστεί μόνιμος χορηγός των αναγκών της εμπερίστατης πατρίδας μας.

Η Εκκλησία από την Κύπρο μέχρι την Αμερική και την υπόλοιπη Διασπορά βοηθά αποτελεσματικά το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας για να ανακουφίσει τους πένητες αδελφούς μας και δείχνει - για μια ακόμη φορά - ότι είναι - όπως πάντοτε - η φιλόστοργη Μητέρα του ευλογημένου μας Γένους.

No comments:

Post a Comment