Monday, April 9, 2012

ΣΥ ΕΙΠΑΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!


ΣΥ ΕΙΠΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Συ είπας Μακαριότατε! Οντως υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζουν τον Χριστόν για το συμφέρον. Και ορισμένοι εξ αυτών - το πιο τραγικό - βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας.

Εσείς, επί παραδείγματι, είστε αυτός ούτος ο πλοίαρχος της νοητής νηός της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πλην όμως ουδένα δισταγμό έχετε, Μακαριότατε, να προδίδετε τον Χριστό.

Καταρχήν επειδή σχεδόν όλοι οι στενοί συνεργάτες σας είναι Οικουμενιστές και Νεορθόδοξοι.

Και ύστερα επειδή έχετε μυστικά και φανερά διαβούλια με τους ανθρώπους τους ΠΑΣΟΚ για να αντιστατρατευτείτε τα συμφέροντα της Εκκλησίας.

Από πού να αρχίσουμε;

Από τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών κ. Γιαγκάζογλου, που βάλτηκε να μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, κοινωνικό, και πολιτισμικό, αντί σε ορθόδοξη αγωγή των παιδιών μας;

Από τη σιωπή σας και την έμμεση συγκατάθεσή σας για την ψήφιση αντιχριστιανικών νόμων για το οικογενειακό δίκαιο;

Από την επισκοποίηση δοκιμασμένων στελεχών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών;

Από την προθυμία σας να μετατρέψετε την Εκκλησία σε οργανισμό κοινωνικής προνοίας;

Επιλείψει ημάς ο χρόνος διηγουμένους τα κατορθώματά σας, Μακαριότατε, που συνιστούν “δίχα άλλης αντιλογίας” προδοσία του Χριστού για ιδιωτικά συμφέροντα και αρρωστημένες ιδεοληψίες εντελώς άσχετες με την αλήθεια της Εκκλησίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Του κ. Γιώργου Φερδή
==========

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη και στην κατανυκτική ακολουθία του Νυμφίου, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.

Ο Μακαριώτατος στην είσοδο του Ναού έτυχε θερμής υποδοχής, από τον προϊστάμενο Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη και τους Ιερείς του Ναού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην σημερινή εποχή, την δύσκολη αυτή περίοδο και την περίοδο των παθών: «ο Χριστός δεν είναι αυτός που θέλει να τον αγαπούμε θεωρητικά, αλλά θέλει να τον αγαπούμε βιωματικά, η ζωή μας να είναι θυσία, να μην είναι θεωρία και γνώσεις».

«Μέσα στην κρίση και τις δυσκολίες οδηγήσαμε και πάλι τα βήματα μας σ’ αυτό τον ιερό χώρο, για να ζήσουμε το πάθος του Κυρίου μας, αλλά και την Ανάσταση του», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν μέσα στον κόσμο μας θέτοντας έναν προβληματισμό: «Άραγε ανήκουμε στην κατηγορία που θυσιάζω τον Χριστό για συμφεροντολογικούς λόγους;»

Λέγοντας: «Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζουν τον Χριστό με συμφέρον, τόσο έξω από τον χώρο της Εκκλησίας όσο και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας».

«Η Ανάσταση είναι για όλους τους ανθρώπους, να ευχηθούμε να είμαστε αγωνιστές και αγωνιζόμενοι, που πέφτουμε αλλά έχουμε μάθει το δρόμο να σηκωνόμαστε», σημείωσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment