Friday, April 27, 2012

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ



ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


Του κ. Λυκούργου Νάνη

=========


Δυστυχώς εξ όσων συνάγεται απ το βιβλίο του αειμνήστου διευθυντή του εκλεκτού περιοδικού ΕΝΟΡΙΑ Ανδρέα Κεραμίδα με τίτλο “ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ” η σχέση των τελευταίων με την Εκκλησία ως Σώμα Χριστού είναι μάλλον τυπική,εθιμική, χαλαρή και υποτυπώδης πλην φυσικά ελαχίστων εξαιρέσεων όπως π.χ. ο αοίδιμος Ιωάννης Καποδίστριας.


Πιθανότατα οι πολιτικοί μας εκλαμβάνουν και θεωρούν την Εκκλησία σαν έναν κοινωνικό και πολιτιστικό θεσμό απαραίτητο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής και πολιτιστικής μας ομοιογένειας.


Ένα σχήμα με εγκοσμιοκρατική προέλευση, αποστολή και προορισμό.


Επιπλέον και μία ευρύχωρη δεξαμενή αντλήσεως προσωπικών και κομματικών κερδών απότοκο της καπηλείας για ψηφοθηρικούς λόγους των ιερών και των οσίων του λαού μας.


Υπάρχει βέβαια και μία όλένα και διογκούμενη αριθμητικά μερίδα πολιτικών που για λόγους πολιτικοιδεολογικούς διατηρούν εχθρική στάση απέναντι στην Εκκλησία και προωθούν παντί σθένει την περιθωριοποίησή της απ’ τη δημόσια ζωή των νεοελλήνων.


Αυτοί είναι φανεροί και δεν μπορούν να καμουφλαρισθούν όπως κάποιοι θρησκειοκάπηλοι που επί έτη ελάμβαναν τις ψήφους πολλών πιστών χριστιανών και από την άλλη νομοθετούσαν απαίσια νομοθετήματα, όπως για παράδειγμα αυτά του αυτομάτου διαζυγίου, της αόπλου θητείας των χιλιαστών, του ενταφιασμού της ελληνικής γλώσσας και προσφάτως της υπερψηφίσεως του ισλαμικού τεμένους.


Και τι πρέπει να γίνει λοιπόν;


Ποια τα κριτήρια της ψήφου των χριστιανών;


Φρονώ ότι μονοσήμαντη και γενικόλογη απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει.


Πρωτίστως επιβάλλεται προ της προσφυγής στις κάλπες η καταφυγή στο Θεό διά της θερμής προσευχής.


Πόσοι άραγε από μας τους υποτιθέμενους ευσεβείς χριστιανούς γονατίζουμε για να προσευχηθούμε πριν ρίξουμε την ψήφο μας στην ψηφοδόχο;


Από κει και πέρα θα πρέπει τα κριτήρια της ψήφου μας να είναι αμιγώς πνευματικά και όχι ωφελιμιστικά-χρησιμοθηρικά.


Το σύνθημα ψηφίστε Σούλα για μια θεσούλα δεν πρέπει να αποτελεί την κινητήρια γραμμή των χριστιανών στο υπεύθυνο ζήτημα της ψήφου.


Αυτονόητο επίσης τυγχάνει ότι σχηματισμοί που έχουν σαν κοσμοθεωριακή αφετηρία τους τον αθεισμό και το διεθνισμό πρέπει ασυζητητί να απορρίπτονται απ τη χριστιανική συνείδηση.


Επίσης έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να κυριαρχήσουν οι συμπάθειες και οι συναισθηματισμοί σε πρόσωπα και σχήματα εις βάρος του ρεαλισμού, τουτέστιν θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουμε πειστεί μέσα μας ότι η ψήφος σε κάποιο σχηματισμό θα ωφελήσει όντως την πατρίδα μας και δε θα αποτελέσει μόνο μία ψήφο αποκλειστικώς εδραζόμενη στο θυμικό μας και την αγανάκτησή μας ικανή όμως να περιπλέξει τα προβλήματα της χώρας μας.



ΠΗΓΗ:


Αναστάσιος


1 comment:

  1. Στην σημερινή Ελλάδα, έτσι που την έχουν καταντήση οι ανθέλληνες πολιτικοί, εάν δεν ήταν η Εκκλησία θα πέθαιναν χιλιάδες από την πείνα. Ας αναλογισθούμε πόσα πιάτα φαγητό η Εκκλη΄σια παρέχει σε πεινασσμένα άτομα την εβδομάδα, κια ς σηκώσομε την κεφαλή με ευχαριστήριον μήνυμα προς τον Κύριον.

    ReplyDelete