Friday, April 6, 2012

π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: " ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;"


π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: “ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ;”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” τις ελπιδοφόρες επισημάνσεις του π. Θεόδωρου Ζήση:

“Την επιστολή καθηγητών της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ προς τη Σύνοδο με την οποία ζητείται παρέμβαση της Συνόδου κατά των αντιοικουμενιστών σχολίασε συνοπτικά ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

Τόνισε ότι πολλοί από τους υπογράφοντες την επιστολή καθηγητές έπρεπε οι ίδιοι να έχουν καταδικαστεί από τη Σύνοδο για αιρετικές θέσεις και απόψεις τους.

Μερικές από τις πλάνες των καθηγητών αυτών είναι η άρνηση της θεοπνευστίας της Πεντατεύχου, η υποτιθέμενη «αλλοίωση» του Ευαγγελίου του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, η υπέρ της χειροτονίας των γυναικών άποψη και άλλα.

Ο π. Θεόδωρος τόνισε επίσης ότι πολλοί εκ των υπογραφόντων την Επιστολή συμπροσεύχονται με τους παπικούς επί πολλά έτη και άλλοι αντιμετωπίζουν τους Μονοφυσίτες ως Ορθοδόξους.
Αναφέρθηκε δε ο π. Θεόδωρος Ζήσης στην στάση κάποιων καθηγητών απέναντι στο θρησκευτικό μάθημα και είπε συγκεκριμένα: «Θέλουν να καταργηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών και να γίνει Θρησκειολογία.

Και μόνο αυτό τους στερεί τον τίτλο του ορθοδόξου καθηγητού.!

Δεν θέλετε να υπάρχει ορθόδοξη κατήχηση στα σχολεία και θέλετε να διδάσκουμε για τον Βούδα και τον Μωάμεθ; Και είστε εσείς καθηγητές σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή; Και απευθύνεστε σε Σύνοδο Ορθόδοξη που θα έπρεπε και μόνο για αυτό να σας τιμωρήσει; Έχετε το θάρρος και το θράσος να απευθύνεστε στη Σύνοδο;».

Δόξα σοι ο Θεός!

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης μίλησε καθαρά για την προσπάθεια αλλοτρίωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών και έλεγξε με τη δέουσα αυστηρότητα τους πρωτεργάτες του κακού.

Τα ερωτήματα του π. Θεόδωρου Ζήση ταλανίζουν το νου όλων των πιστών.

Οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης ζητούν να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα των Θρησκευτικών.

Δικαίωμά τους! Πλήν όμως γιατί διδάσκουν σε Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή και γιατί απευθύνονται στην Ιερά Σύνοδο για να επιληφθεί καταγγελιών κατά των παραδοσιακών πιστών, που αρνούνται να προδώσουν την πίστη των πατέρων τους;

Πότε ρώτησαν την Εκκλησία - δεν εννοούμε φυσικά τον εκκλησιομάχο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον συνωμότη τους στο έγκλημα κατά του μαθήματος των θρησκευτικών;

Πότε ρώτησαν τον θεολογικό κόσμο;

Πότε ρώτησαν τους φοιτητές τους;

Πότε εξασφάλισαν τη συναίνεση των γονιών των παιδιών που στέλλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μάθουν - όπως ορίζει άλλωστε το Σύνταγμα - για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και όχι για τον Βούδα, τη Θεά Κάλι και τον Μωάμεθ;

Κόβουν και ράβουν με τις πλάτες του “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με μεθοδεύσεις που δεν τους τιμούν - όπως έκαναν με το συνέδριο - παγίδα των Θεολογικών Συνδέσμων στην Πεντέλη - και μετά ζητούν και τα ρέστα.

Επιτέλους! Αποφάσισε να μιλήσει καθαρά ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

Αναμένουμε από τον σεβαστό μας Γέροντα ακόμη πιο σαφή και ακόμη πιο συστηματικό έλεγχο της “μεταπατερικής” και οικουμενιστικής πλάνης.

Δεν φτάνει που αλλοτριώνουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, δεν φτάνει που πηγαίνουν στα συνέδρια της Οικουμενιστικής ανομίας και υπογράφουν προδοτικές για την Ορθοδοξία συμφωνίες και προδοτικά κοινά κείμενα, δεν φτάνει που συμπροσεύχονται συνεχώς με αιρετικούς και αλλόθρησκους, ζητούν από πάνω η Ιερά Σύνοδος να τιμωρήσει του πιστούς που διαμαρτύρονται επειδή προδίδεται η πίστη των πατέρων τους.!!!

Αλλά μήπως γι’ αυτό έχει την ευθύνη και η ίδια η Ιερά Σύνοδος, που επέτρεψε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να βραχυκυκλώσει όλους τους αγώνες της Εκκλησίας;

No comments:

Post a Comment