Wednesday, April 4, 2012

ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

===============

Η επέμβαση των δυτικών χωρών στα εσωτερικά της περιοχής αποτελεί ένα άλλο πολιτικό παράγοντα, ο οποίος συμβάλει στην επιδείνωση της καταστάσεως των χριστιανών.

Συστήματα τα οποία συγκρατούσαν το ριζοσπαστισμό τις τελευταίες δεκαετίες, καταστρέφονται από την στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως αυτό έγινε στο Ιράκ και τη Λιβύη, ή μέσω των εμπνευσμένων επαναστάσεων στην Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες.

Εκτός των προαναφερόμενων αιτίων υπάρχουν και άλλες, στις οποίες οφείλεται η αύξηση τα τελευταία χρόνια στις διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών.

Είναι αδύνατο να παραλείψουμε την αναφορά και σε μια άλλη αιτία της έντασης στις σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών σε μια σειρά χωρών και κυρίως αφρικανικών, δηλαδή εκείνη του επιθετικού ιεραποστολικού έργου, το οποίο ασκούν οι ευαγγελικές εκκλησίες μέσα από τους κήρυκες οι οποίοι ασχολούνται με ιθαγενείς μουσουλμάνους με σκοπό να τους προσηλυτίσουν στο χριστιανισμό.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει και η ενδεχόμενη ταπείνωση του Ισλάμ από τους κήρυκες.

Εξάλλου από την εμπειρία της χώρας μας γνωρίζουμε ότι οι αλλοδαποί μισσιονάριοι δύναται να επιδιώκουν και πολιτικούς σκοπούς.

Είναι προφανώς ότι πρέπει να λαμβάνομε υπόψη και τα διαφορετικά κίνητρα, από τα οποία καθοδηγούνται οι διώκτες των χριστιανών σε κάθε χώρα.

Λ.χ. στην Αίγυπτο οι χριστιανοί δέχονται επιθέσεις, οι ναοί και οι οικείες τους πυρπολούνται, ενώ στο Ιράκ πιο συχνά απαγάγωνται με σκοπό την απαίτηση λύτρων ή την κράτηση ομήρων, παρόλο που δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των καταστροφών των χριστιανικών ναών σε αυτή τη χώρα από εκρήξεις.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment