Sunday, April 8, 2012

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ


ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========



Γράφει ο εκκλησιαστικός συντάκτης της εφημερίδας “Το Παρόν”:


“Κακή εντύπωση προκάλεσε η απαξίωση που επιφύλαξαν αρχιερείς και απλοί ιερείς στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως (πρώτου Μητροπολίτη Ελβετίας) Δαμασκηνού, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ούτε ιεράρχες, ούτε απλοί ιερείς που αποδεδειγμένα ευεργετήθηκαν από τον Δαμασκηνό, βρέθηκαν στην εκδήλωση για να τον τιμήσουν.

Το φταίξιμο πολλοί το ρίχνουν στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Άλλοι, πάλι, λένε πως και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το γνωστό ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».


Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως - πρώην Ελβετίας - κυρός Δαμασκηνός δεν είναι ο αρχιτέκτονας της προδοτικής για την Ορθοδοξία συμφωνίας του Σαμπεζύ;


Δεν είναι ο ιεράρχης που κυκλοφορούσε με αντιπαραδοσιακή αμφίεση;


Δεν είναι ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος επιδιδόταν σε συνεχείς συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους;


Μπορούμε να μάθουμε γιατί αξίζει συμπάθειας, θαυμασμού ή προβολής;


Μνημόσυνα και σαρανταλείτουργα να κάνουμε για την ψυχή του και να ελεεινολογούμε τη διακονία του που προσέβαλε κατάφωρα την πίστη μας και όχι εκδηλώσεις που τον επαινούν για την ψυχοφθόρα ποιμαντική του διακονία.



No comments:

Post a Comment