Thursday, April 5, 2012

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;


ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Τελικά δεν κατάλαβα καλά.


Απέρριψαν αίτημα του Προέδρου Πούτιν να επισκεφθεί το Αγιον Ορος ή δεν το απέρριψαν;


Αν είναι να πιστέψουμε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες το αίτημα απερρίφθη με ήκιστα κομψό τρόπο.


Αν είναι να πιστέψουμε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Ρώσος πρόεδρος είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος.


Ειλικρινά δεν κατανοώ τι συμβαίνει.


Σε κάθε περίπτωση! Αν όντως απέρριψαν το αίτημα του Ρώσου προέδρου να επισκεφθεί το Αγιον Ορος είναι "γαιδουριά" με την όλη σημασία της λέξεως.


Τι δικαίωμα έχουν να απορρίψουν τέτοιο αίτημα;


Ηθελε τις άγιες μέρες να προσκυνήσει στο Αγιον Ορος. Και λοιπόν; Εχει κανένας δικαίωμα να του το αρνηθεί;


Αλλά πέραν της ουσίας του θέματος. Εχουμε κανένα συμφέρον να συγκρουστούμε, αντί να καλοκρατούμε, τους Ρώσους που εξακολουθούν και σήμερα να είναι υπερδύναμη;


Απο πού πηγάζει αυτή η πολυτέλεια;


Επειδή έχουμε άριστες σχέσεις γειτονίας με τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς; Επειδή η οικονομία μας είναι ανθηρή; Επειδή η ετοιμότητα των ενόπλων μας δυνάμεων είναι αδιαμφισβήτητη;


Χρειαζόμαστε άραγε επιεπλέον την εχθρότητα μιας υπερδύναμης η οποία, αν μη τι άλλο, έχει κοινά συμφέροντα μαζί μας και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι ομόδοξοι μας χριστιανοί Ορθόδοξοι;


Ειλικρινά! Δεν μπορώ να καταλάβω τον ερασιτεχνισμό και την ανοησία των πολιτικών μας ταγών.


Ολα αυτά φυσικά αν όντως απέρριψαν το αίτημα του Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα επειδή ως γνωστόν οι συνωμοσιολόγοι στα καθ' ημάς είναι άξιοι για οτιδήποτε.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τις ανταποκρίσεις που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Απέρριψαν αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να πάει στο Άγιο Όρος. Έντονα δυσαρεστημένο με την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το Κρεμλίνο, μετά την άρνηση της Ελλάδας στο αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την μεγάλη Βδομάδα του Άγιο Όρος και το Βατοπέδι.


Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι αστραπή στο Άγιο Όρος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, και στα πλαίσια της επίσκεψης του να δει και τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.


Κατά την τυπική ωστόσο αίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση, το Κρεμλίνο άκουσε τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους να απαντούν αρνητικά, με τη δικαιολογία ότι την περίοδο εκείνη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας θα βρίσκεται σε άδεια.


Μετά την άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναβλήθηκε το ταξίδι Πούτιν, με το Κρεμλίνο να παρουσιάζεται σφόδρα δυσαρεστημένο.


ΠΗΓΗ:


sigmalive.com


*****


Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, δήλωσε σχετικά:

"Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας.


Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας.


Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτε ιδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού".



ΠΗΓΗ:


news247.gr/


No comments:

Post a Comment