Thursday, April 5, 2012

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ;


ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Καί όμως! Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την ηλεκτρονική φυλακή.!


Τώρα μαθαίνουμε ότι ένας απλός χάκερ δημιούργησε τράπεζα ορισμένων εκατομμυρίων καρτών που μάζεψε από διάφορους χώρους με αποτέλεσμα 9 σχεδόν εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν ουσιαστικά χάσει τα προσωπικά τους δεδομένα.


Κατά τα άλλα δεν πρέπει να ανησυχούμε από την ηλεκτρονική φυλακή!


Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, προσπαθούν να μας πείσουν ορισμένοι.


Ούτε που υποψιάζονται έστω ότι η περιχάραξη με τα ηλεκτρονικά δεσμά υπάρχει ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί με τον πιο φασισιστικό τρόπο για να παγιδευθεί καίρια η ελευθερία του ανθρώπου;


Το πιο ωραίο.!


Πλείστοι όσοι που παριστάνουν τους δημοκρατικούς ανθρώπους που σέβονται δήθεν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη ελευθερία, αντί να ανησυχούν περισσότερο από τον καθένα για τους κινδύνους της ηλεκτρονικής φυλακής, είναι οι πρώτοι και καλύτεροι που ονειδίζουν τους πιστούς επειδή ανησυχούν για τους κινδύνους που υπάρχουν με την ηλεκτρονική φυλακή.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΧΑΚΕΡ ΥΠΕΚΛΕΨΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ, 8.110.474

==========


Σε 2,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας νεαρός χάκερ ο οποίος είχε δημιουργήσει μόνος του μία ολόκληρη βιομηχανία υποκλοπής προσωπικών στοιχείων από κάρτες, φτάνοντας μέσα μικρό χρονικό διάστημα να έχει καταφέρει να υποκλέψει περισσότερους από εκατομμύρια ανθρώπους.


Πρόκειται για τον νεαρό Έντουαρντ Πήρσον, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν ιό για να κατεβάσει τα τραπεζικά δεδομένα μαζί με προσωπικά στοιχεία των κατόχων. Ένα από τα προγράμματά του «σκάναρε» 200.000 λογαριασμούς της PayPal.


Ο νεαρός φοιτητής χαρακτηρίζεται «απίστευτα ταλαντούχος» και διέπραξε το έγκλημα αντιμετωπίζοντας το ως «πνευματική πρόκληση».


Είχε καταφέρει να θέσει εκτός λειτουργίας τμήμα του δικτύου της Nokia για δύο εβδομάδες αφού κατάφερε να μπει στο σύστημα και να αντιγράψει τα στοιχεία 8.000 υπαλλήλων.


Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 21χρονη φίλη του Κασσάντρα Μένιμ έγινε στόχος αστυνομικής έρευνας μετά την απόπειρά της να πληρώσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας.


Τα ηλεκτρονικά ίχνη οδήγησαν τις αρχές στον Πήρσον, ο οποίος συνελήφθη. Σε έναν από τους υπολογιστές του οι αστυνομικοί βρήκαν 8.110.474 ονόματα, ημερομηνίες γεννήσεως και ταχυδρομικούς κώδικες. Εάν τα στοιχεία αυτά τυπώνονταν θα χρειάζονταν 67.500 σελίδες Α4!



ΠΗΓΗ:


Αναβάσεις,


iefimerida.gr

No comments:

Post a Comment