Wednesday, April 4, 2012

ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;


ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Σιγά τα ωά κ. Τρουπιώτη. Εδώ κολλήσατε;

Ασφαλώς και είναι πρόβλημα ένας Αρχιεπίσκοπος να βγαίνει στην τηλεόραση και να ψεύδεται ή και να λέγει έμμεσα στο ποίνιό του ουσιαστικά να παρανομεί, αλλά και να καθιστά τον εαυτό του υπόδικο, διότι ασφαλώς όσα - με τόση κομπορρημοσύνη - ανακοίνωσε από τηλεοράσεως, εμπίπτουν τις διατάξεις του νόμου για κατάθεση ψευδών παραστάσεων σε κρατικές υπηρεσίες.

Πλην όμως κ. Τρουπιώτη για τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο μιλάμε.! Κοντά στα κατά συρροήν εγκλήματα που έκανε και συνεχίζει να κάνει, αυτό που αναφέρετε είναι παρωνυχίδα.

Ας τον καμαρώσουν τα ΜΜΕ που τόσο καιρό τον εκθείαζαν για την αιδήμονα σιωπή του όταν οι άθεοι Πασόκοι ψήφιζαν τον ένα αντιχριστιανικό νόμο μετά τον άλλο και όταν συνωμοτούσε σε φανερά και κρυφά διαβούλια με τον ΓΑΠ και τα υπόλοιπα φυντάνια του ΠΑΣΟΚ για να αντιστρατευθούν τα συμφέροντα της Εκκλησίας και του Γένους μας.

Κοντά στα κατά συρροήν εγκλήματα που έκανε και κάνει ο άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος η παρανομία του για την έπαυλη και το γηροκομείο μοιάζει με “παιδική χαρά”.

Τώρα αν η ψευδής αυτή δήλωση θα επισύρει εναντίον του μήνυση (αν και ζωηρώς αμφιβάλλω) είναι κάτι που θα με στενοχωρήσει ιδιαίτερα.

Τι εννοείτε γιατί;

Αν ο Μακαριότατος εξαναγκαστεί να υποβάλει παραίτηση εξαιτίας των ποινικών ευθυνών που θα προκύψουν πώς θα μπορέσει ο κ. Γιαγκάζογλου να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του στην παιδεία;

Πώς θα διαβουλεύονται στα παρασκήνια οι Πασόκοι με την Εκκλησία;

Πώς θα πραγματοποιήσει τις ευγενείς φιλοδοξίες του να γίνει Αρχιεπίσκοπος ο Θεοφιλέστατος Διαυλείας Γαβριήλ, η σκιά του Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου;

Δηλαδή δεν φτάνει που η πολιτική ζωή θα στερηθεί τις πολυτιμότατες υπηρεσίες του κ. Πάγκαλου, τώρα θα χάσει και η Εκκλησία της ακόμη πιο πολύτιμες υπηρεσίες του κ. Ιερώνυμου και του φερέλπιδος Θεοφιλέστατου Γαβριήλ Παπανικολάου;

Δεν κάνει!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΛΑΘΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ! ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

Του Πέτρου Τρουπιώτη
========================


Ο Αρχιεπίσκοπος, ομολόγησε και μάλιστα, αν κατάλαβα καλά με περηφάνια, ότι είπε ψέματα στην πολεοδομία. Ότι υπέγραψε έγγραφο στο οποίο ψευδώς ανέφερε ότι σε οικόπεδο της Αρχιεπισκοπής θα χτιστεί κατοικία του Αρχιεπισκόπου, ενώ πρόκειται για γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής. Και αυτό λέει το έκανε, γιατί δεν του έδιναν άδεια, αφού η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας και για καλλιέργειες. Πέραν της χριστιανικής πλευράς του ζητήματος, μια και το ου ψευδομαρτυρήσεις, αν δεν κάνω λάθος ισχύει για τους χριστιανούς, πόσο μάλλον για τους επικεφαλής ποιμένες, έχουμε να δούμε πιο πεζά ζητήματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος παραδέχεται και μάλιστα με καμάρι αν κρίνω σωστά από τον τρόπο που το λέει, πως για να αποφύγει τη γραφειοκρατία, αναγκάστηκε να πει ψέματα. Κατ' αρχήν, μάλλον δεν πρόκειται για γραφειοκρατία. Αν ο νόμος δεν προβλέπει τέτοιου είδους κατασκευές σε μια περιοχή, οφείλουμε όλοι (και πρώτοι οι κάθε είδους αξιωματούχοι και επίσημοι) να τον ακολουθούν. Αν θεωρούμε πως πρόκειται για λάθος νόμο, κάτι που πιθανόν και να ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, τότε παλεύουμε για να αλλάξει. Αλλά όσο ο νομός ισχύει, πρέπει να ισχύει και να εφαρμόζεται για όλους. 'Έτσι δεν είναι μακαριότατε; Αυτό δεν διδάσκετε από άμβωνος; Επίσης, η δήλωση σας είναι ψευδής, άρα έχετε ποινικές ευθύνες, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος δηλώνετε πως είπατε ψέματα. Και σε αυτή την περίπτωση, οι νόμοι αφορούν όλους και ισχύουν για όλους. Ή κάνω λάθος;

Πέραν όμως του τυπικού θέματος, στο οποίο είναι σαφές ότι έχετε κάνει λάθος, αναρωτιέμαι ποιο είναι το παράδειγμα που δίνετε, μακαριότατε. Τι ακριβώς προτρέπετε τον μέσο Έλληνα; Να λέει ψέματα για να αποφύγει τον νόμο; Να κινείται εκτός νόμων και σχετικών διατάξεων, όταν ο ίδιος θεωρεί πως οι σχετικές διατάξεις ή νόμοι είναι άδικοι; Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει πότε και τι είναι άδικο;

Καλλιεργείτε Μακαριότατε με τη δημόσια αυτή δήλωση της κίνησής σας τη λογική που υπάρχει στη χωρά, πως όλα μπορούν να γίνουν. Πως δεν μας ενδιαφέρουν οι νόμοι, αλλά και πως τελικά είναι "μαγκιά" να ξεπερνάς νόμους, διατάξεις και ρυθμίσεις, με κόλπο, ψέματα ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, αν θεωρείς ότι οι νόμοι αυτοί δεν σε βολεύουν.

Μακαριότατε, μάλλον δεν σας συμβούλευαν σωστά. Μάλλον κάνατε από την αρχή λάθος, όταν αποφασίσατε να χτίσετε κάτι σε περιοχή που απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Πώς θα πείτε λοιπόν στον πολίτη που χτίζει αυθαίρετο και το δηλώνει δεξαμενή, να μην το κάνει. Πώς θα πείσετε το εκκλησίασμα σας ότι δεν πρέπει να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πώς θα μας πείσετε όλους εμάς ότι όλοι είμαστε ίσιοι απέναντι στον νόμο.

Εκτός και αν μας πείτε ότι τώρα πια θεωρείτε σωστή τη φράση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Αλλά αν είναι έτσι, για σκεφτείτε που μπορεί να οδηγηθούμε ως κοινωνία.

Λάθος λοιπόν, Μακαριότατε. Και διπλό λάθος, που μας το ανακοινώσατε και μάλιστα με υπερηφάνεια...


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ,

εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

No comments:

Post a Comment