Monday, April 2, 2012

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Γράφει ο “Νεωκόρος” του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Έντονα ενοχλημένοι φέρονται να είναι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος με την τελευταία επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στην επιστολή ο κ. Βαρθολομαίος ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να αποδοκιμάσουν "με μια φωνή", ενέργειες που έχουν γίνει από αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όμως, τουλάχιστον τέσσερις αρχιερείς, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ζητούν να μπουν "τα πράγματα σε μία τάξη", όπως λένε. Μητροπολίτης - μέλος της ΔΙΣ έκανε λόγο για "πρωτοφανή εκκλησιαστική εισπήδηση στα εσωτερικά μίας άλλης Εκκλησίας", υπογραμμίζοντας πως "δεν δεχόμαστε υποδείξεις για κάτι που, επί της ουσίας, δεν τους αφορά άμεσα".

ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
_______

Δεν είμαι σε θέση φυσικά να γνωρίζω αν οι πληροφορίες του “Νεωκόρου” είναι ακριβείς αναφορικά με το λόγο της δυσαρέσκειας των ιεραρχών για την επιστολή του Πατριάρχη.

Αν όντως ο λόγος που δυσφόρησαν είναι επειδή θεωρήθηκε επέμβαση στα του οίκου της Ελλαδικής Εκκλησίας, και όχι επί της ουσίας, τότε η αντίδρασή τους είναι αξιοθρήνητη.

Οπως αξιοθρήνητη είναι η θέση ορισμένων ότι ο Πατριάρχης δεν πρέπει να επεμβαίνει επειδή θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα όποια σκάνδαλα έχουν υπόψη τους της Πατριαρχικής Αυλής!!!

Εξίσου αξιοθρήνητη είναι η προσέγγιση ότι είναι απαράδεκτη επειδή διώκει το φρόνημα ή ότι πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο η πρόταση του αείμνηστου Χριστόδουλου για τον στραγγαλισμό του Πατριαρχείου.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
__________

Η αντίδραση των ιεραρχών θα έπρεπε να εστιάζεται στο γεγονός ότι ο Πατριάρχης διαστρέφει την αλήθεια όταν λέγει ότι Ιεράρχες και πιστοί της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι εναντίον των διαλόγων.

Δεν είμαστε εναντίον των διαλόγων, αλλά εναντίον του τρόπου που οι Φαναριώτες και οι συνοδοιπόροι τους κατευθύνουν τους διαλόγους.

Ας αντιπροσώπευαν την Ορθοδοξία ορθόδοξοι στο φρόνημα κληρικοί και λαικοί και θα βλέπαμε αν θα υπήρχε έστω και ένας που θα είχε αντιρρήσεις για τους διαλόγους.

Το γε νυν έχον αλίμονον αν δεν αντιδρούσαμε.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
___________

Ας αρχίσουμε από τον ίδιο τον Παναγιότατο, ο οποίος μας είπε χωρίς περιστροφές, ότι τα ινδάλματά του είναι ο Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Χαλκήδονος Μελίτωνας και ο οποίος όρισε τον Αγιο Περγάμου πρόεδρο της επιτροπής του Διαλόγου με τους Παπικούς για να τα κάνει όλα μάνταρα και ο οποίος επίσης δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα Ορθοδοξίας στον κ. Σαββάτο.!!!

Και μετά μας ρωτούν: Γιατί αντιδράτε στους διαλόγους;

Απάντηση: Επειδή αντί να πηγαίνετε να προβάλλετε την αλήθεια τη Ορθοδοξίας προδίδετε την πίστη μας με τις αιρετικές συμφωνίες του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ, με τα κακόδοξα κείμενα της Ραβέννας, του Πόρτο Αλέγκρε και της Ελούντας και με τη “διηρημένη” και “διευρυμένη” Εκκλησιολογία σας.

Αφαιρέστε αυτές τις κακοδοξίες από την ατζέντα σας και θα δούμε αν υπάρχει έστω και ένας που θα αντιδρά στους διαλόγους.

Αυτός είναι ο λόγος που αντιδρούμε στους διαλόγους και ΟΧΙ επειδή δεν θέλουμε να διαλεγόμεθα με τους εκτός Εκκλησίας.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ "ΝΕΩΚΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ
_____________

Γι’ αυτό λέγω ότι, αν οι πληροφορίες του “Νεωκόρου” είναι ακριβείς, τότε η αντίδραση των ιεραρχών μας γίνεται για το λάθος λόγο.

Ας ελπίσουμε ότι ο “Νεωκόρος” - για μια ακόμη φορά - θα αποδειχθεί ότι δεν είναι καλά πληροφορημένος.

Και λέγω για μια ακόμη φορά, επειδή προσπάθησε να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήθεν πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να συμφιλιωθεί με τον Πατριάρχη για τη στάση της Ιεράς Συνόδου για τον π. Εφραίμ, κάτι που αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ανακριβές.

No comments:

Post a Comment