Sunday, April 1, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΤΕΥΧΟΣ 119


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

________


"Πάντα τα έθνη", Τριμηνιαίο Ιεραποστολικό Περιοδικό, Ετος Α΄, Τεύχος 119, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2011, σσ. 32.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Το τριμηνιαίο περιοδικό του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος “Πάντα τα έθνη” έρχεται, για μια ακόμη φορά, να μας θυμίσει πόσο σπουδαίο έργο επιτελείται στον Αφρικανικό - κυρίως - χώρο στον τομέα της ιεραποστολής.


Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας είναι κυριολεκτικά μια ιεραποστολική Εκκλησία.


Με πολλή χαρά διαπιστώσαμε από την ανάγνωση του περιοδικού ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η ανέγερση γυναικείας μονής στη Μητρόπολη Μουάνζας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς μοναχισμό δεν νοείται.


Γι’ αυτό είναι πολύ ευχάριστο γεγονός ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος - ένας ευλαβέστατος επίσκοπος - ανέλαβε την ευθύνη με την αρωγή της Ιεράς Μονής της Αγίας Μακρίνης Ναυπλίου να ανοικοδομήσουν Ιερά Μονή στην Αφρική.


Στο ίδιο περιοδικό εντυπωσιάζει ο ναός του Κολουέζι με το βυζαντινό κάλλος του, προβληματίζει σοβαρά το λίαν ενημερωτικό άρθρο του κ. Θ. Παπαθανασίου με τίτλο “Ο χαρισματικός άνθρωπος στην Αφρικανική παράδοση”, ενώ αναδεικνύεται με ζωηρά χρώματα η ιεραποστολική προσπάθεια στην Κορέα, στην Ιερά Μητρόπολη Ακκρας, στη Μαδαγασκάρη και αλλού.


Πλούσιο και εύγλωττο το φωτογραφικό υλικό της έκδοσης.


No comments:

Post a Comment