Wednesday, February 2, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΕΡΩ, ΤΕΥΧΟΣ 4


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

======


Ερώ, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2010, Περιοδικό του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας, Τεύχος 4, σσ. 212.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Νέα έκπληξη από τους καλούς αδελφούς του σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”. Αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας το 4ον τεύχος του υψηλής στάθμης εκφραστικού του οργάνου “Ερώ”, το οποίο εξεδόθη σε 212 πολύχρωμες σελίδες, σε χαρτί ιλλουστρατιόν και με καλαισθητικές φιλοδοξίες υψηλών προδιαγραφών.


Η θεματολογία του περιοδικού επεκτείνεται σε 60 σχεδόν άρθρα ποικίλης ύλης και αφορούν την οικογένεια, τη νεότητα, την ιστορία, την παράδοση, τη γλώσσα, την τέχνη. Παράλληλα υπάρχουν σχόλια και επίκαιρα σημειώματα.


Χαιρετίζουμε, για μια ακόμη φορά με ενθουσιασμό, την κίνηση αυτή που αγκαλιάζεται ήδη από εντυπωσιακά μεγάλο αρθιμό μελών και αναγνωστών του περιοδικού. Η έκδοση καθιερώθηκε - άμα τη εμφανίσει της - στη συνείδηση των πστών ως μια σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια που προσφέρει καρπούς αγάπης για τις ρίζες, την πίστη μας, τη γλώσσα και τις αξίες του ευλογημένου μας Γένους.


Μια μόνον φιλική παρατήρηση. Το τεύχος, που έχω στα χέρια μου, είναι ογκώδες και δύσχρηστο. Είναι φανερόν ότι πολλοί και αξιόλογοι - πολλές φορές λίαν γνωστοί στο πανελλήνιον - αρθρογράφοι τιμούν το περιοδικό με τη συνεργασία τους.


Αφού, λοιπόν, έχουν τόσο πολύ υλικό και αφού υπάρχουν και τα οικονομικά μέσα ταπεινά και φιλικά εισηγούμαι το περιοδικό από τριμηνιαίο να γίνει δημινιαίο ή καλύτερα μηναίο με λιγότερες σελίδες για να μπορεί να διαβάζεται πιο εύκολα από τους αναγνώστες.


Μεγάλα βιβλία και εκτενή άρθρα δύσκολα διαβάζονται.


No comments:

Post a Comment