Tuesday, September 7, 2010

"ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΟΨΕ! ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΟΜΩΣ"!!!




















ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΙΜΙΑ" ΨΗΦΟ ΜΑΣ!!!



"ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΟΨΕ! ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ ΟΜΩΣ;"!!!


Του κ. Σωτήρη Ζαφειρακόπουλου

=============


Μπορεί σε όλα τα άλλα να μηδενίζεται, αλλά στο ενδιαφέρον του για την υγεία μας σχετικά με το κάπνισμα μας καταπλήσσει. Ο λόγος, φυσικά, για τον Πρωθυπουργό «μας» Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μας επέβαλε, με αυστηρότατα μέτρα, να κόψουμε το τσιγάρο. Μπράβο του! Βεβαίως, το «κόψιμο» του κ. Γιώργου Παπανδρέου για το κάπνισμα των Ελλήνων έρχεται σε μια στιγμή που όλοι (οι καπνιστές) θα θέλαμε λόγω ειδικών συνθηκών – πείνα, αφραγκία, φόροι κλπ.,- να επαυξηθεί σε δύο και τρία πακέτα τσιγάρα την ημέρα, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.


Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είτε για επικοινωνιακούς, είτε για ουσιαστικούς λόγους, βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει τον πόνο που νιώθει για τον λαό «του» έστω και για τον καπνό που οι ανόητοι μπάζουμε στα πνευμόνια μας. Ασχετα αν έχει (κι αυτός!..) μεγίστη ευθύνη για το συγκεκριμένο ελάττωμά μας. Πέραν τούτου, όμως, ο γράφων έχει ένα άλλο, (παράλληλο), πρόβλημα. Πρόβλημα που προκύπτει – και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός πρέπει να μας το λύσει – από το ίδιο τον πεφωτισμένο ηγέτη κ. Γιώργο Παπανδρέου.


Πρόκειται για μια συνέντευξη που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε παραχωρήσει το 1997 στο δημοσιογράφο Ντίνο Γιώτη και αναδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΚΛΙΚ» (τεύχος 122, Ιούνιος 1997) στην οποία ο περί ου ο λόγος άξιος πολιτικός άνδρας (τότε ήταν αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών) είχε δηλώσει ότι μπορούμε, αν το επιθυμούμε, να φυτέψουμε από μια καναβουριά στα μπαλκόνια μας προκειμένου να ικανοποιούμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Ητοι να φουμάρουμε χασίς δικής μας παραγωγής και να μην προσφεύγουμε σε εμπόρους του είδους και να μας εκμεταλλεύονται!!!


Επειδή, λοιπόν, ο γράφων έχει προβληματισθεί ιδιαιτέρως με την ευαισθησία του κ. Πρωθυπουργού, για την υγεία μας, το κάπνισμα κλπ. ευθέως τον ερωτώ: Στα μέτρα περί καπνίσματος συμπεριλαμβάνεται και το «κόψιμο» του χασίς; Πιστεύω, μάλλον όχι!…Διότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ως συνεπής και σοβαρός πολιτικός δεν είναι δυνατόν τη μια να μας λέγει ότι μπορούμε να φυτέψουμε από μια χασισιά στο μπαλκόνι μας και την επομένη να μας βάζει να την ξεριζώσουμε.


Χώρια από το γεγονός ότι τώρα που το έχουμε συνηθίσει το χασίς δεν μπορούμε έτσι «άρπα – κόλλα» να το κόψουμε. Εναγωνίως, αναμένω την απάντηση του κ. Πρωθυπουργού επί του ζέοντος αυτού θέματος που αφορά σε πλείστους όσους συμπολίτες μας που έχουν την ίδια απορία. Πρέπει να ξεριζώσουμε τις χασισιές μας; Ερωτούν άπαντες οι ουκ ολίγοι ενδιαφερόμενοι που πίστεψαν, τότε, τον κ. Γιώργο Παπαδνρέου, και ακολούθησαν τη σχετική οδηγία του. Ελπίζω ο ίδιος ή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να μας ενημερώσει σύντομα.


ΠΗΓΗ:

Σύγχρονοι προβληματισμοί και σκέψεις,

Ελεύθερη Ωρα

No comments:

Post a Comment