Saturday, February 2, 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙNΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ π. ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙNΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, υπέστη έμφραγμα στο Κίεβο όπου πήγε ως μέλος της Πατριαρχικής αντιπροσωπείας για την ενθρόνιση του Μακαριώτατου Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφάνιου.

Ο π. Εφραίμ υπήρξε στόχος δριμείας κριτικής, από τον υπογράφοντα το άρθρο, για ορισμένα οικουμενιστικά παρατράγουδα, αλλά και για την εκκοσμίκευση και την θεομπαιξία που εισήγαγε στο Άγιον Όρος.

Βεβαίως ουδείς εκπλήττεται γι’ αυτά του τα ατοπήματα, αφού ο Πανοσιολογιώτατος τυγχάνει γόνος του πλανεμένου, θεομπαίκτη και φαύλου μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Πάρα πάσαν διαφωνία και κριτική εκφράζουμε την συμπάθειά μας στον Γέροντα της Μονής Βατοπαιδίου για την ταλαιπωρία που περνά.

Γνώριζα ότι υπέφερε από διαβήτη, αλλά αγνοούσα ότι είχε προβλήματα με την καρδία του. Πολύ λυπάμαι γι’ αυτό.

“Η καρδία μου έχει εισόδους και όχι εξόδους”, έλεγε ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

Ο νυν π. Εφραίμ είναι ο λίαν προσφιλής μου Βασίλης Κουτσός. Βρίσκεται στην καρδία μου πάντοτε και όταν καθηκόντως τον ελέγχω με δριμύτητα. Ουδέποτε εψύγη στην καρδία μου η αγάπη που αισθάνομαι γι’ αυτόν.

Ταπεινά υποβάλλουμε την συμπάθεια, την συμπαράσταση και την αγάπη μας στον Γέροντα της Μονής Βατοπαιδίου.

Άλλωστε ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου ότι, σε κάποια στιγμή, θα ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό και θα κάψει "πυρί ασβέστω" την κληρονομιά του πλανεμένου Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

1 comment:

  1. Περαστικά στον αγαπητό και σεβαστό Γέροντα Εφραίμ. Σας τιμά η στάση σας κ. Τελεβάντο, παρότι όπως ξέρετε διαφωνώ μαζί σας στους χαρακτηρισμούς σας για τον Γέροντας Ιωσήφ.

    ReplyDelete