Monday, February 4, 2019

ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΤΟΦΑΓΕ ΚΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ…


ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΗΜΑ ΤΟΦΑΓΕ ΚΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ…

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Σαν συνέχεια του χθεσινού μας σχολίου της ενθρονίσεως του Προκαθημένου της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Μακαριώτατου Μητροπολίτη Επιφανίου Ντουμένκο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κατ’ αυτήν μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και εκπρόσωποι διαφόρων αιρετικών οι οποίοι από το 1991 λυμαίνονται το ορθόδοξο ποίμνιο της πολύπαθης αυτής χώρας. 

Μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής των Ουνιτών (Παπικών με Ορθόδοξη εμφάνιση) της Ουκρανίας εκλαμπρότατος κ. Σβιατοσλάβ Σεβτσιούκ. 

(Πρόκειται για αυτόν που, σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, μετέδωσε τη «θεία κοινωνία» των Ουνιτών στον νυν Πρόεδρο της Χώρας εξοχότατο κ. Πέτρο Ποροσένκο!!! Τω όντι «στύλος της Ορθοδοξίας» ο «βασιλιάς της σοκολάτας». Τόση αχρωματοψία πλέον!) 

Στο χθεσινό μας άρθρο είχαμε επισημάνει τις τάσεις για τη μελλόντική πορεία της νεοπαγούς αυτής Εκκλησίας, βασιζόμενοι στος λόγους του Μητροπολίτη Επιφανίου. Ίσως ορισμένοι βιάστηκαν να εκλάβουν τις εκτιμήσεις μας ως βεβιασμένες και γεμάτες προκατάληψη. Κι όμως! Τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Σοφία του Κιέβου την παρελθούσα Κυριακή επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις ανήσυχίες μας. 

Με απλά λόγια: Ποια θέση έχουν κακόδοξοι αιρετικοί και φανεροί εχθροί της Ορθοδοξίας σε ορθόδοξο ναό, μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός; Καμμία. Οι Ιεροί Κανόνες είναι απόλυτα σαφείς και κρυστάλλινης διαύγειας: «Ουκ έξεστιν αιρετικοίς συνεύχεσθαι». Μην περιμένετε να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα το γεγονός αυτό οι δυο παρατάξεις που ερίζουν για την Ουκρανία στη μεταξύ τους διαμάχη. Και οι δύο, τουτέστιν οι του κλίματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι του Πατριαρχείου της Μόσχας συμπροσεύχονται αβέρτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου με όλους τους αιρετικούς χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μήπως ο ένας υπερακοντίσει τον άλλο σε οικουμενιστικές κορώνες. 

Κάνει εντύπωση ότι την εποχή της Π. Διαθήκης οι ευσεβείς Εβραίοι όταν ταξίδευαν από τη Γαλιλαία προς τα Ιεροσόλυμα προτιμούσαν να πάνε ανατολικά του Ιορδάνη διανύοντας πολλαπλάσια απόσταση και υποβαλλόμενοι σε πλείστους κινδύνους, παρά να διασχίσουν τη χώρα των αιρετικών Σαμαρειτών. Οι σύγχρονοι Οικουμενιστές δεν μπορουν να κάνουν ούτε στιγμή χωρίς τους αιρετικούς! 

Ίλεως γενού ημίν Κύριε!

No comments:

Post a Comment