Saturday, February 9, 2019

H MONH ΤΟΥ AΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Οδησσού Παύλος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έγινε δεκτός από τις αδελφότητες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, της Ιερας Μονής Ξενοφώντος, αλλά και από την Ιερά Επιστασία. 

Η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσσικό) έκλεισε την πόρτα στον Ουκρανό ιεράρχη.

Σοβαρή εξέλιξη που δείχνει ότι θα υπάρξει παρακοή στις οδηγίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ουκρανικό τουλάχιστον από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος αλλά ίσως και από άλλες Ιερές Μονές (Φιλοθέου, Καρακάλλου κτλ.).


H MONH ΤΟΥ AΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Της Romfea.gr
=====

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος με ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου και της Ιεράς Κοινότητας, πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Μητροπολίτης Οδησσού Παύλος της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Παύλος θέλησε να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) ώστε να προσκυνήσει στην Εκκλησία και ασπστεί τα ιερά λείψανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο Μητροπολίτης έφτασε στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, ενημερώθηκε από την αδελφότητα ότι δεν έχει ευλογία να προσκυνήσει.

Στη συνέχεια ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ευλόγιος, έδωσε εντολή να κλείσουν οι πύλες της Μονής για τους εκπροσώπους της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας.

Επίσης ο Καθηγούμενος Ευλόγιος, εξήγησε στον Σεβασμιώτατο και Μέλη της συνοδείας ότι το Μοναστήρι δεν τους αναγνωρίζει, αλλά ούτε σχεδιάζουν να τους αναγνωρίσουν και στο μέλλον.

No comments:

Post a Comment