Wednesday, February 13, 2019

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ!


Γλαφυρό, to the point και πνευματώδες κείμενο!

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ!

Του κ. Παναγιώτη Λιάκου
=====

Τέρενς Κουίκ: Eξερευνά τη ζούγκλα ψάχνοντας για ομογενείς, αλλά και φυλές υποψήφιων επενδυτών

Στη Wikipedia διαβάζουμε: «Ο Ντέιβιντ Λίβινγκστον (αγγλικά: David Livingstone, 19 Μαρτίου 1813 - 1 Μαΐου 1873) ήταν Σκοτσέζος ιεραπόστολος, ιατρός και εξερευνητής της Αφρικής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους εξερευνητές. Θεωρείται ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε την ισημερινή Αφρική από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό, ενώ επίσης εξερεύνησε την κοιλάδα του Ζαμβέζη, ανακαλύπτοντας τους καταρράκτες Βικτόρια». 

Στη δική μας καθημερινότητα διαβάζουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ (που κατήργησε ο Τσίπρας, αλλά ακόμα τον πληρώνουμε) και βλέπουμε τον Τέρενς Σπένσερ Νικόλαο Κουίκ να κινείται ανάμεσα στις κληματσίδες της ζούγκλας ψάχνοντας για ομογενείς Eλληνες, αλλά και φυλές υποψήφιων επενδυτών στην Υποσαχάρια Αφρική, στις γιούρτες της Μογγολίας, στη Σαμαρκάνδη, στη Σάγκρι Λα, στη Λεμουρία και στα περίχωρα της Ατλαντίδος.

Ο συμπαθέστατος (στον εαυτό του) Τέρενς έχει βαλθεί να υπογράψει στα βιβλία επισκεπτών όλων των ξενοδοχείων του κόσμου. Είναι ο Μάρκο Πόλο της Δεξιάς που μετηλλάχθη σε ριζοσπαστική Αριστερά, ο Κολόμβος των πάλαι ποτέ ΑΝ.ΕΛ., ο Μαγγελάνος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ταξίδι -πάντα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, τα οποία είναι βαρύτερα κι από πιάνο με ουρά πάνω στο οποίο ξαπλώνει χοντρή σοπράνο- είναι η δεύτερη φύση του Τέρενς. Ο φίλεργος και χρήσιμος στο έθνος (και στον κόσμο, μάλλον) πολιτικός κοντεύει να πάθει πνευμονική ίνωση από τα μελάνια των σφραγίδων που πέφτουν στο διπλωματικό διαβατήριό του. Και περιμένουν απ' αυτόν να μείνει αραγμένος σ' ένα κόμμα; Να δέσει κάβο στο μουράγιο του Καμμένου και να μη σαλπάρει για λιμάνια άλλα, να γευτεί την τσικνιστή αλμύρα στις θάλασσες της Αριστεράς;

Και, σαν να μην έφταναν όλες οι θυσίες του υπέρ βωμών, εστιών και bonus miles, τον σκυλόβρισε ο Δημήτρης Καμμένος! Λίγο πριν ορκιστεί βουλευτής ο αναντικατάστατος Τέρενς Κουίκ, ο κ. Καμμένος, όπως έγραψε η «δημοκρατία», του είπε τα ακόλουθα «γαλλικά»: «Εκλαιγες για τη Μακεδονία και τώρα υπογράφεις πληρεξούσια. [...] Tομάρι»!

Ε, όχι και τομάρι ο Eλλην εξερευνητής Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ...

No comments:

Post a Comment