Monday, February 25, 2019

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»


Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Την Κυριακή 24 τρέχοντος ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της «Αποστολικής Διακονίας», επισκέφθηκε, επικεφαλής στελεχών της «Αποστολικής Διακονίας», τη Ρώμη. 

Εκεί, στην περιοχή Τρανστέβερε, επισκέφθηκαν τον Παπικό ναό της Αγίας Καικιλίας. Στην προσφώνησή του ο Θεοφιλέστατος, στην ηγουμένη των εκεί Παπικών καλογριών, αναφέρθηκε στην Αγία Καικιλία, που «είναι μία Αγία που ενώνει τις δύο Εκκλησίες, Ορθόδοξη και Καθολική». 

Είναι εκπληκτική η ευκολία και η άνεση με την οποία οι θιασώτες του Οικουμενισμού εξισώνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με τον Παπισμό. Γι’ αυτούς δεν υφίστανται οι Παπικές αιρέσεις. Ούτε το Φιλιόκβε (και εκ του Υιού), μήτε η κτιστή χάρη, ούτε το καθαρτήριο πυρ, η άσπιλη σύλληψη της Θεοτόκου, τα άζυμα, τα συγχωροχάρτια κι όλα τα άλλα αλλότρια της αληθείας Παπικά δόγματα. 

Το Σύμβολο της Πίστεως μιλά μόνο για ΜΙΑ Εκκλησία, όχι για δύο ή περισσότερες. Είναι ο Θεοφιλέστατος σοφότερος και αγιότερος των Αγίων Πατέρων της Β΄ εν Κωνσταντινουπόλει Οικουμενικής Συνόδου που θέσπισαν τα τελευταία πέντε άρθρα του Πιστεύω ή των Αγίων Πατέρων της εν Εφέσω Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου που απαγόρευσαν ρητώς και απεριφράστως την οιανδήποτε προσθήκη ή αφαίρεση από το ιερότατο Σύμβολο; 

Η Αγία Καικιλία, μεγάλη η χάρη της, είναι μάρτυρας της Εκκλησίας κι όχι του Παπισμού. Μαρτύρησε το 230 μ.Χ. όταν ο Παπισμός, που αλλοτρίωσε την «άπαξ παραδοθείσαν τοις αγίοις πίστιν», ήταν ανύπαρκτος και η πρεσβυτέρα Ρώμη ήταν προκαθημένη της αγάπης. 

Ούτε οι οικουμενιστικές κορώνες του τύπου «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες» (άρθρο 6 του Κολυμβαρίου), μήτε ο πολυχρονισμός του αιρεσιάρχου στον πατριαρχικό ναό της Βασιλεύουσας έχουν αλλάξει την κατάσταση κατά ιώτα εν ή μίαν κεραίαν. 

Ο Παπισμός είναι αυτός που ζήσαμε τα τελευταία χίλια χρόνια. Κακόφρων και κακόδοξος και όπως λένε οι τελευταίες ειδήσεις, γεμάτος αλλεπάλληλα σκάνδαλα ανείπωτης ανηθικότητας. Μ’ αυτούς τους ανθρώπους θέλουν, σώνει και καλά, να εξισώσουν οι Οικουμενιστές την Εκκλησία του Χριστού! 

Αιδώς Αργείοι.!

No comments:

Post a Comment