Tuesday, February 19, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Λάβαμε επιστολή, από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους, με την οποία η Αγιορειτική Μονή μας πληροφορεί ότι

1.) Ο μοναχός Ιωσήφ, που αυτοαποκαλείται Διονυσιάτης, στην πραγματικότητα είναι αδέσποτος μοναχός ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Μονή Διονυσίου.

2.) Η επιστολή του αυτοαποκαλούμενου Ιωσήφ Διονυσιάτη, που έστειλε στον “Ορθόδοξο Τύπο”, εγκωμιάζει μέχρι τρίτου ουρανού τον π. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, αλλά το περιεχόμενό της ουδόλως εκφράζει ή απηχεί τις απόψεις της Ιεράς Μονής Διονυσίου.

Είχα προειδοποιήσει από καιρό κατ’ επανάληψη ότι ο σεβαστός, προσφιλής και αγαπητός π. Βασίλειος Βολουδάκης, που ελέγχει απόλυτα τον “Ορθόδοξο Τύπο”, είναι ένας πολύ προβληματικός άνθρωπος που θα οδηγήσει την ιστορική εφημερίδα σε πλήρη ανυποληψία.

Δυστυχώς ο σεβαστός των Εξαρχείων Γέρων Βασίλειος δημοσίευσε την πλήρη ανακριβειών και φτηνής προπαγάνδας επιστολή του εν λόγου αμόναχου μοναχού και αποδέχτηκε τον αυτοχαρακτηρισμό του ως Διονυσιάτη χωρίς να ελέγξει την αλήθεια του πράγματος και εξέθεσε έτσι την Ιερά Μονή Διονυσίου. 

Ο εν λόγω μοναχός είναι ολοφάνερα φερέφωνο συγκεκριμένης Μονής η οποία  χρησιμοποίησε τα βατοπαιδινά αργύρια για να εκμαιεύσει το κατάπτυστο κείμενο που εγκωμιάζει μέχρι τρίτου ουρανού τον πλανεμένο, θεομπαίκτη και φαύλο Μοναχό Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Αντε να δούμε πότε με το καλό θα εκδιωχθεί κλωτσηδόν ο σεβαστός και προσφιλής Γέρων των Εξαρχείων από τον “Ορθόδοξο Τύπο” για να επανεύρει η ιστορική εφημερίδα την ορθή πορεία της.

Εκφράζουμε την πιο ανυπόκριτη χαρά μας για την επιστολή της Ιεράς Μονής Διονυσίου, η οποία ξεκαθαρίζει την αλήθεια αναφορικά με τον πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. 

Θερμές οι ικεσίες μας στον Κύριο να φωτίσει ο Θεός τον σεβαστό π. Βασίλειο να περιοριστεί στα ενοριακά ιερατικά του καθήκοντα για να σταματήσει να σκανδαλίζει τον κόσμο.

No comments:

Post a Comment