Friday, February 22, 2019

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΟΡΔΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ


ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΟΡΔΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο αναφέρεται ότι  ο Εξοχότατος παρέστη σε μνημόσυνο των θυμάτων της εξεγέρσεως του Μαϊντάν (που έγινε κατά του προέδρου Γιανουκόβιτς). Το μνημόσυνο έγινε στην εκκλησία του Απ. Ανδρέου στο Νότιο Μάουντ Μπρούκ (Νιού Τζερσεϋ, ΗΠΑ). Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Αντώνιος της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας των ΗΠΑ. 

Με βάση τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αυτή ανήκει πλέον στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Στο εν λόγω μνημόσυνο περευρέθηκε, προσκληθείς φυσικά, με άπασαν την «αρχιερατικήν» αυτού στολήν  ο κ. Πωλ Π. Τσιομνύτσκυ, «επίσκοπος» των Ουκρανών Ουνιτών των ΗΠΑ. Ο κ. Τσιομνύτσκυ όχι μόνο περευρέθηκε, αλλά συμπροσευχήθηκε στο μνημόσυνο. Τελικά τι απέγιναν όλες οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για επαναφορά στην κανονικότητα των Ουκρανών πρώην σχισματικών; Προ του αλέκτορα φωνήσαι, εξέλειπον ως ενύπνιον εγειρομένου. 

Τα οικουμενιστικά τερτίπια συνεχίζονται ακαταπαύστως καθ’ άπασαν την υφήλιον. Η περίπτωση του εξοχότατου κ. Π. Ποροσένκο, που δεν ξέρει πού πατά, δεν ξέρει πού πηγαίνει, ΔΕΝ αποτελεί εξαίρεση αλλά μάλλον κανόνα. 

Στην Ουκρανία οι πρώην Σχισματικοί του Φ. Ντενυσένκο και του Μ. Μάλετιτς συχαίνονται τους Ρώσσους Ορθοδόξους, ΑΛΛΑ συμφύρονται με τους Ουκρανούς Ουνίτες αιρετικούς χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό!!! Σύμμαχοι και αδελφοποιητοί με τους αιρετικούς και θανάσιμοι εχθροί με τους ομόδοξους Ρώσσους! 

Η βαθειά πληγή που άνοιξε με τη διαβόητη σύνοδο του Μπρεστ-Λιτόβσκ του 1597 δεν λέει να κλείσει. Οι μασκοφόροι της Ουνίας συνέχισαν ακαταπαύστως τη δράση τους κατά των Ορθοδόξων μέχρι το 1941, όταν οι γερμανικές στρατιές εισέβαλαν στη Ρωσσία. Τότε νομίζοντας πως οι Γερμανοί θα κερδίσουν τον πόλεμο πήγαν με το Χίτλερ. Όταν οι Ρώσσοι τσάκισαν τις γερμανικές δυνάμεις, οι Ουκρανοί Ουνίτες, φοβουμένοι την εκδίκηση του Στάλιν, «επέστρεψαν» στην Ορθοδοξία!! 

Αυτό ίσχυε μέχρι τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Από το 1991 αρνήθηκαν και πάλι την Ορθοδοξία και φόρεσαν την στολήν την πρώτην αυτήν του Παπικού Ουνίτη και το παίζουν Ουκρανοί πατριώτες!!! Ως πότε οι Ουκρανοί της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας θα χωλαίνουν αμφοτέραις ταις ιγνύαις;

1 comment:

  1. Απο ό,τι φαίνεται όλο το πρόβλημα της Ουκρανίας , πολιτικό και εκκλησιαστικό, τό έχει δημιουργήσει η Ουνία ! Ο δε Βαρθολομαίος κλείνει το μάτι σε αυτούς τους μασκοφόρους ! Εύγε !

    ReplyDelete