Wednesday, February 13, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε τις δηλώσεις του Σεβ. Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημήτριου για την μισθοδοσία του κλήρου και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όλα ορθά όσα δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Πριγκηποννήσων.

Ελπίζω μόνον να συνειδητοποιεί ότι ο έτερος συμβαλλόμενος στην συμφωνία με τους άθεους και Εκκλησιομάχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή. 

Ως γνωστόν ο Μακαριώτατος Αθηνών δεν έχει καμιά δυσκολία να συμφωνεί με το σύνολον της Ιεραρχίας για ένα θέμα και αμέσως ύστερα να ακυρώνει στην πράξη την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας. 

Ο κ. Ιερώνυμος συνωμοτεί συστηματικά στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο απροκάλυπτα με τον Τσίπρα για να υποσκάψει τα συμφέροντα της Εκκλησίας και της πατρίδας.

Οι αντιπροσωπείες της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο διαβεβαιώνουν ότι έχουν ενιαία γραμμή για την μισθοδοσία του κλήρου και την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο κ. Ιερώνυμος είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο φερέγγυο πρόσωπο, που θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Δεν θα ορρωδήσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο να προδώσει την Εκκλησία και την πατρίδα για να ικανοποιήσει τους Εκκλησιομάχους κυβερνώντες.

Ο Σεβ. Γέρων Πριγκιποννήσων είναι Φαναριώτης και οι Φαναριώτες δεν χρειάζονται υποδείξεις πώς να χειριστούν αφερέγγυα πρόσωπα σαν τον Ιερώνυμο.

Η συσσωρευμένη Φαναριώτικη διπλωματία δεν διαμφισβητείται από κανένα, αλλά ας μην υποτιμηθεί η πονηριά και συνωμοτικός χαρακτήρας του κ. Ιερώνυμου που δεν τυγχάνει ως γνωστόν κατηχητόπουλο. 

No comments:

Post a Comment