Tuesday, February 26, 2019

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο πρέσβυς του Καζακστάν στο Παρίσι βράβευσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την προσφορά του στον διαθρησκειακό οικουμενιστικό διάλογο.

Ουδείς βεβαίως εκπλήττεται γι' αυτό αφού ο Σεβασμιώτατος πρωτοστατεί στους οικουμενιστικούς διαλόγους και είναι γνωστός ως ο "αριστερός θεολογικός βραχίονας" του Οικουμενικού Πατριαρχείου νοουμένου ότι "δεξιός θεολογικός βραχίονας" του Πατριαρχείου θεωρείται ο Σεβ. Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας).

Πολύ σύντομα -πιθανώτατα αυτό το καλοκαίρι ή ίσως και νωρίτερα- ο νεωτεριστής και Οικουμενιστής Μητροπολίτης Γαλλίας θα προωθηθεί για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ή, αν η Ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει σοβαρές αντιρρήσεις για την εκλογή του στον Θρόνο της Αμερικής, πιθανώτατα θα προωθηθεί για Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Η προαγωγή του, σε ένα εκ των δύο περίλαμπρων Θρόνων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα είναι το μεγάλο βραβείο που θα του επιδαψιλεύσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τις οικουμενιστικές του επιδόσεις και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε για την προετοιμασία, την σύγκληση και την διεξαγωγή της Συνόδου της Κρήτης.

Όλα δείχνουν ότι, σε λίγους μήνες, ο Θρόνος της Μητροπόλεως Γαλλίας θα χηρεύσει, ενώ ως πιθανώτερος διάδοχος του Σεβ. Γαλλίας κ. Εμμανουήλ φέρεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

No comments:

Post a Comment